Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1678 skatījumi

Kādas varētu būt drošas PIN kodu un paroļu pierakstīšanas un glabāšanas metodes ? Piemēram, lai pierakstīto vai uzzīmēto saprastu tikai es.

Datori un internets » Drošība

Zināms, ka iegaumēšana galvā ir vismazāk droša metode, jo lielākā daļa cilvēku spēj atcerēties tikai dažas simbolu kombinācijas un tad jāpāriet pie varianta B - "visur vienādas paroles". Bet daudzi "pakalpojumu sniedzēji" neļauj izmantot līdzīgas paroles, piemēram vienam PIN kods sastāv tikai un vienīgi no 4 cipariem. Citam ne mazāk par 6 cipariem. Citam obligāti jābūt ietvertiem lieliem un maziem burtiem un cipariem. Bet pats grūtākais sākas tad, kad internetbanka prasa obligātu paroles maiņu un neļauj izmantot jau kādreiz lietotu kombināciju.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
pieraksti ciparus apgrieztā secībā, piem., uz krdedītkartes. Daudzi tā dara un tas palīdz.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Sāc ar to, kas tev vairāk redzes vai skaitļu atmiņa. Ja redzes tad izveido paroli uz klaviatūras sev zināmā kombinācijā. Ja skaitļu atmiņa, tad sakombinē dzimšanas datumus saviem tuvākajiem, vai iesaistot daļu no sava telefona, pasta indeksa utt. Mazsvarīgas paroles es nepūlos atcerēties, bet piesēžoties pie datora ir skaidrs, kāda secība jāspiež. Ko nopietnāku, kā bankai veidoju no savējo vārdu zilbēm un dažādiem zīmīgiem datumiem ģimenē. Savukārt avārijas situācijai kodus var paslēpt telefona grāmatā, tikai ne tiešā pierakstā.

pirms 11 gadiem  

Aicis, pirms 11 gadiem :

"Savukārt avārijas situācijai kodus var paslēpt telefona grāmatā, tikai ne tiešā pierakstā."
Nu tad beidzot. Par to arī ir jautājums. Kā pierakstīt visas ibanku, epastu u.c. interneta paroles, bankomātu un SIM PIN kodus u.t.t. tā lai nolasīt varētu tikai es pats?

Ivars Magone, pirms 11 gadiem :

Atceries, ka tavus pierakstus neskatīs kriptologi un specdienests. Nejaušiem ziņkārīgajiem daudz nevajag. Pieraksti telefona nummuru, pats zinot, kuri no četriem ir PIN. 29264578- šeit domāju pēdējos četrus apgrieztā secībā. Bankai vajag 8, tātad veido Vācijas telefonu, konta nummuru vai kāda mistiska uzņēmuma reģ. nummuru. Visu pateikt priekšā nav iespējams.

Aicis, pirms 11 gadiem :

Es kaut kur internetā biju redzējis tādu metodi: rūtaina lapiņa ar simboliem (cipariem un burtiem), kur dažādi simboli(fonta stils) un rūtiņas(fona krāsa) iekrāsoti dažādās krāsās. Un man tikai atliek atcerēties, kādā krāsā bija bankas kods, kādā krāsā ebay, kādā krāsā SIM pin kods u.t.t.
Bet neatceros, kā tieši tas strādā un kas neļaus nejaušiem ziņkārīgajiem bez piepūles to nolasīt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
es piemēram visa savas reģistrācijas (kontus) internetā glabāju ar sticky password softu un arī ar viņu ģenerēju paroles, pašam nekas nav jāiegaumē. Bet internetbankai man ir divas paroles, kuras atšķiras tikai ar pēdējo ciparu (piem: 8888882/8888883) un kad prasa obligāto paroles maiņu tad abus viņus mainu visulaiku.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

http://laacz.lv/2012/10/04/parolu-nebusanas/ noteikti izlasi komentārus, kopumā ļoti daudz variantu ko darīt un kā darīt, tik vajag izvēlēties, kurš būs patīkamākais tev.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.