Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1308 skatījumi

Novērošanas kameras angāros

Datori un internets » Drošība

Vai darba devējam ir tiesības ievietot video novērošanas kameras angāru iekšpusē ja tajā nenotiek ražošana, bet tikai remontdarbi.
Ja jā/ne tad lūdzu ielieciet likumu un punktu kurā tas ir minēts.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, darba devējam ir tiesības izvietot kameras visā savā īpašumā, gan iekštelpās, gan ārpusē, un ne tikai uzraudzīt savu īpašumu, garantējot tā drošību, bet arī sekot līdzi savu darbinieku darbam. Kameru nedrīkst ievietot WC vai dušās. Tā ka viss ir likumīgi.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ego

+79135

 
Nav likumos jāuzskaita viss, kas ir atļauts. Ja tev ir šaubas par tā likumību, meklē kur tas aizliegts.

http://www.db.lv/viedokli/blogi/druvita-irbe/darba-devejs-drikst-kontrolet-darbinieku-ieverojot-datu-aizsardzibas-principus-244526
LDDK darba tiesību eksperte
Parasti darba devēja uzraudzības un kontroles pasākumus (e-pasta kontrole, video novērošana noteiktās vietās u.c.) iekļauj uzņēmuma darba kartības noteikumos, ar kuriem rakstveidā tiek iepazīstināti visi darbinieki, vai arī darba līgumā.
..

pirms 10 gadiem  

Ego , pirms 10 gadiem :

Ja uzņēmums būs darbinieku rakstveidā informējis, ko darbinieks nedrīkst darīt darba vietā un kādas metodes tiek lietotas uzraudzību un kontroles nolūkos, tas ne tikai disciplinēs darbiniekus, bet arī darba devējam būs vieglāk konstatēt darba kārtības noteikumu vai darba līguma pārkāpumu juridisko pamatu. Šādi tiek būtiski atvieglota iespēja darba devējam pierādīt pārkāpumu, ja tāds tiešām noticis, un ļauj juridiski korekti izteikt piezīmi vai rājienu, bet būtisku pārkāpumu gadījumā – uzteikt ..

Ego , pirms 10 gadiem :

http://drosibai.lv/index.php/main/read/videonoverosanasxatbilstibaxpersonasxdatuxaizsardzibasxlikumiem
Kādi noteikumi jāievēro, uzstādot videonovērošanas ierīces?
Tās nevar aptvert darbinieku darba vietas, izņemot atsevišķus gadījumus (piemēram, darbinieka darbs saistīts ar finanšu līdzekļiem, bet tad videonovērošanas ierīcei ir jāfilmē kasiera darbs ar finanšu līdzekļiem vai darbs noliktavā, kurā tiek glabātas vērtības un tiek attiecīgi filmēta to pārvietošana).
bet - tās ir tik rekomendācijas

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.