Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

nikola

+299

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 917 skatījumi

Zibatmiņu fenomens vai vrb šī ķibele piemeklē tikai mani?

Datori un internets » Drošība

Kāpēc uz tausti, datora aizmugurē, pievienojot ierīcei zibatmiņu,
84% gadījumu, tā, kā par nelaimi, ir nepareizā pozīcijā (jāgriež otrādi)?
Pēc iespējamās varbūtības likuma un loģikas, tas iespējams vien 50% gadījumu (nu ar nelielām +/- pielaidēm).

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Priekšnieks

+81436

 

pirms 10 gadiem  

nikola, pirms 10 gadiem :

Paldies Priekšniek - materiāls noderīgs :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Jā, iespējas ļoti interesants jautājums dēļ kura būtu pretjautājums:
-kā tieši tu aprēķināji % varbūtību par griešanu otrādi, un to ka tas ir tieši no aizmugures un nevis no sāna :D Būtu interesanti būtu arī saprast 50/50 iespējas pamatojumu!

pirms 10 gadiem  

nikola, pirms 10 gadiem :

Manu aprēķinu kopums gadu gaitā ir veidojies ļoti vienkārši:
a) gandrīz nekad (vismaz man) zibatmiņas spraudņi ar pirmo reizi neiekrīt pareizā pozīcijā:
b) manam dīvainajam galddatoram ir tā neparastā īpatnība, ka neviena zibatmiņas ligzda nav izvietota no sāna, un otrs pat tām ligzdām, kuras izvietotas priekšpusē, ne vienmēr tas, kā jau minēju, izdodas ar pirmo reizi.
c) 50/50 pamatojums ir loģisks attiecībā pret varbūtības teoriju.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis

+243

 
Man liekas, ka tas ir "atmiņas fenomens" - ja atcerēsies kādā stāvoklī iespraudi zibatmiņu, tad nākamajās reizēs sanāks viss pareizi. Interesanti, kāpēc tā ir ķibele - nav tak nekādu problēmu pagriezt un iespējai pievienot nepareizi nevajadzētu būt...

pirms 10 gadiem  

nikola, pirms 10 gadiem :

Paldies Jāni par atbildi, bet, diemžēl, jau savā jautājumā aprakstīju, ka neatminos katras, manis atkārtoti lietotās, zibatmiņas pareizo stāvokli pret katru, manis lietoto, zibatmiņas ligzdu;
plus vēl ikdienā samērā bieži tieku konfrontēts ar man vēl neiepazītām, iepriekš nesastaptām, zibatmiņu ligzdām.

Jānis, pirms 9 gadiem :

Vispār jau šis jautājums ir ļoti triviāls... var pat nodomāt, ka joks(dēļ sklaidrošanas - skatīt nākamo komentāra daļu), bet var arī nopietni apspriest triviālas lietas. :)

Man ikdienā sanāk pievienot USB telefona kabeli. Ar microUSB galu nav nekādu problēmu - tur var apskatīties kā izskatās tālrunī un tad arī var pagriezt attiecīgi lai sanāk. No biežas lietošanas jau zinu, ka tievākais gals ir "augša".

Jānis, pirms 9 gadiem :

Kas attiecas uz resnā gala USB, tad var tak pirms spraušanas pamanīt kur ir novietots plasmasas gals(bildē USB3 - attiecas arī uz citiem USB - šī plastmasa ir zilā krāsā: http://www.hancockcomputertech.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/USB3-cable.jpg) - parasti tas tiek sprausts tā lai tas gals, kas ir aizpildīts ar zilo plastmasu atrodas apakšā. Parasti vēl USB "augšā" atrodas USB apzīmējuma simbols: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/USB_Icon.svg/475px-USB_Icon.svg.png

Jānis, pirms 9 gadiem :

Ja USB tiek sprausts vertikāli, tad parasti izskatās, ka loģika ir ka "apakša" atrodas prom no spraudēja... un USB simbols ir vērsts pret pievienotāju.

Ahem... es atvainojos... vispār, šādus jautājumus nevar apspriest klātienē ar tādiem cilvēkiem, kam ir sabojāta fantāzija... :D Labi ka šī nav tā situācija, bet vienalga šīs atbildes nevar rakstīt ar nesmaidošu seju. Tāpēc pati pirmā reakcija uz jebkādiem provokatīviem jautājumiem par spraušanu vai pozīciju ir - vai tas vispār ir nopietni? :))

Jānis, pirms 9 gadiem :

Kaut kādu iemeslu dēļ iekava tiek uzskatīta par saites sastāvdaļu, kaut tā arī bija domāta tikai kā iekava. Šī ir pareizā saite:
http://www.hancockcomputertech.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/USB3-cable.jpg

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.