Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Peter Klex

+988

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1694 skatījumi

Ubuntu uninstal

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Lieta tāda, uz viena diska ir gan Ubuntu gan win XP, tagad pēc Ubuntu man nepieciešamības vairs nav, tāpēc gribu no viņa atbrīvoties. Kā to pareizi izdarīt, ja Windows disks ir pazudis, ar Ubuntu disku to izdarīt nevar? Gribu apvienot atpakaļ tās "partition" lai startējot PC nerādās tā OS izvēles iespēja.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nesaprotu, ko tu domā ar vārdu «disks», bet, ja tu gribi teikt, ka tev ir divas operētājsistēmas uz viena fiziska diska, taču katra savā partīcijā, tad vienkārši novelc GParted, iecep viņu CD, iebūtojies, izdzēs Ubuntu partīciju (tai skaitā arī «Swap»), tad uztaisi XP partīcijai «resize» (nu izstiep viņu tā, lai viņa aizņem visu disku).

Kad šito būsi izdarījis, iebūtoties XP šā vai tā nevarēsi, jo kopā ar Ubuntu būs izdzēsts GRUB būtlouderis. Tāpēc tev būs jāmeklē XP disks, jābūtojas no tā un caur Recovery Console jāveic sekojošais:
chkdsk /r
fixboot
fixmbr

Restartējies un visam vajadzētu būt kārtībā.

pirms 13 gadiem  

Peter Klex, pirms 13 gadiem :

Nu tu pareizi mani saprati uz viena HDD ir divas operētājsistēmas. Bet vai nav citas iespējas tikt vaļā no Ubuntu, kā tikai ar Windows CD? Tas CD vienkārši nokūpējis kaut kur :/

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Hmm... Gan jau ir kaut kādi citi veidi, bet vismaz es nezinu. Jo jebkurā gadījumā, ja Linux met ārā, tad vajadzēs Windows būtlouderi «salabot», citādi viņš tev teiks, ka nav nevienas operētājsistēmas kompī. Bet salabot viņu var ar Windows disku. Nez, varbūt ir vēl kādi citi veidi, bet vismaz es šobrīd iedomāties nevaru.

Varbūt kāds zinošāks kaut ko ieteiks. :)

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Būtībā, ja būtloaders ir uz Windows partīcijas, tad viņu var arī atstāt un Linux tam nav vajadzīgs.

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

atkal iet vaļā gatavs forums. Tas mani priecē. Cik cilvēku, tik viedokļu. Pats ar Paragon vienkārši formatētu partītiju in NTFS, un kuras atradās līnis/rest. Tālāk pēc rest START WINDOWS NORMALY. atkal rest/F12/ boot CD, palaižu Paragon, un apvienoju partītijas. Vot i visa opera. Paragon? Lai iemestu diskā vajadzīga vismaz Ultra ISO https://rs728dt.rapidshare.com/#!download|728tl|347618566|UltraISO.Premium.Edition.9.3.6.2750.rar|3927|R~15A31857B08AE61F03115D4F81A8CACF, bet pašu Paragon šeit htt

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

vispār, šaubos, vai jaut. autoram sanāks atrisināt šo trobeli. Visas kārtis rokā, bet vai izprot spēli?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.