Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

modris ZVARTS

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1946 skatījumi

fotosop latviski

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Niks

+120909

 
Neeksistē - ne "fotosop", ne Photoshop lokalizācija.

Faktiski no tā arī nav nekādas jēgas vai tas tikai radītu papildus problēmas - tāpat gandrīz visa literatūra un citi materiāli ir citās valodās. No tā ka ieraudzīsi nesaprotamu terminu latviešu valodā tāpat gudrāks nepaliksi.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Pilnīgi piekrītu. Latviskie termini tam milzu klāstam jēdzienu tur būtu jāizdomā no jauna. Tu tādus ieraugot neko nesaprastu. Tad labāk lasi pamācības angliski, tāpat sākumā nesapratīši, bet valodu uzlabosi un varēsi palīdzību paprasīt. Citādi, ja meklēsi palīdzību ar latviskiem terminiem, visi tikai plecus kasīs un galvu raustīs.

AiZu, pirms 13 gadiem :

Pilnīgi nepiekrītu. Nav tajās latviskajās programmās nekādu tur marsiešu terminu-hujerminu latviešu valodā. Ja programma ir latviski, tad tā ir latviski. Un tikai galīgi degradējušam anglim var likties, ka vārdi "samazināt" , "ielīmēt" un "attēls" asociējas ar šņaba dzeršanu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mehs

+4218

 
Aizej uz grāmatnīcu, nopērc grāmatu par Photoshopu, izlasi latviešu valodā pamācības un apgūsti angļu terminus. Bet izlasi to grāmatu vairākas reizes, kad sapratīsi kā katrs instruments ietekmē uz katru pikseli. Tad nebūs problēmas strādāt arī uz citām programmām kā Gimp, termini un darbības ir līdzīgas.

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

kad lieto linuksu,
Gimp ir latviski, bet tas totāli krīt uz nerviem (fotoshopistam briesmīgi) - un ne visi termini tiek tulkoti, daļa paliek angliski

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

adolfs

+6756

 
modrim mudašvilli dumjš tupums

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

nezinu kāpēc es to uzrakstīju;
ņemu šos vārdus atpakaļ

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

neņem vis. Jo vairāk, ka izlieto nesasmelsi, rakstīto ar ciri neizcirtīsi. Pluss no manis, un tapē, ka norādiji, ka viens otrs vēlamo grib uztvert kā reālo. Tā ka neķer kreņķi. Viss OK.

adolfs, pirms 13 gadiem :

veldzējoši, paldies

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es izmantoju Picasa3,LV valodā.Nezinu par kādiem terminiem te runā,viss tur ir labi un skaidrā valsts valodā uzrakstīts.Saprotams pat galīgam neprašam.
http://picasa.google.com/

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.