Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Juris Ingaunis

+753

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1320 skatījumi

Vai ir kāda universāls produkts web bāzētas informācijas sistēmas izveidošanai?

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Informācijas sistēma var būt maza, piemēram, uznēmuma reklāmlapa, kur ir piedāvāto produktu vai pakalpojumu saraksts, vai liela, piemēram, vairumtirgotāja datubāze, vai piemēram, gramatvedības sistēma.

Tādam programmatūras produktam būtu iespēja vizuali un ērti konstruēt informācijas sistēmas struktūru, datu modeli un lietot to jau uzņēmuma iekšējam vajadzībām pēc kaut kāda universāla datu attēlošanas interfeisa.

Ja vajag visus vai daļu datus publicēt un savādākā izskatā, tad ar speciālu moduli izveido segmentus un norada kādi dati tur parādīsies un pēc kādiem nosacījumiem. Atliek tikai dizainerim iepazīties ar ar modeli un bez liekiem jautājumiem izveidot publisko vizuālo daļu.

Tas tāds breinstormings, interesē vai ir tādas sistēmas, kaut kas līdzīgs u.tml.??

Pirms 12 gadiem

Pēc kādiem atslēgvārdiem varētu meklēt šādu programmatūras produktu? Vai ir kaut kāds noteikts apzīmejums, definīcija?

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem

Ā un piemēram, ir tādi produkti, kaut vai Microsoft Visio (ja pareizi atceros), tur var modelēt visādas datu struktūras. Forši būtu, ja varētu reizē modelēt un iegūt uzreiz funkcionējošu sistēmu - gatavu produktu.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem

Ā un esmu dzirdējis par Joomla, Drupal, bet nav nācies darboties ar tiem, cik tie abi "zvēri" līdzinās tuvu šādam universālam produktam? Vai tas tomer vispār ir kaut kas cits?

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Standartizētām IS var lietot gatavas sistēmas, kā tevis nosauktos Drupal un Joomla, tādu sistēmu ir tūkstošiem: http://php.opensourcecms.com http://www.cmsmatrix.org katra piemērotāka tiem vai citiem mērķiem, tāpat katrai sistēmai parasti ir tūkstošiem papildmoduļu ar kuru palīdzību var realizēt dažādas ieceres.
Izmantojot gatavas IS, jādarbojas un jāplāno to noteiktajos rāmjos, bet, ja klients vēlēsies ko savādāku, izmaiņas, visticamāk, NEvarēs veikt ar pāris peles klikšķiem, būs vien jāprogrammē.
Tāda rīka, kurš bez programmēšanas, piedāvās pilnīgi visu iespējamo funkcionalitāti nav.
-Datubāzes vizuāli var veidot, piemēram, ar Mysql workbench.
-Programmētājiem dzīvi atvieglo frameworki.

pirms 12 gadiem  

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

A kāpēc nav?
Ja tā padomā..
Kompim ir tikai divi cipari 1 un 0.
Viss, ko mēs redzam ekrānā, uzbūvēts tikai no 1 un 0.
Cilvēki nesaprot 1 un 0 virknītes - uzbūvē programmēšanas valodu, no daudziem vārdiem.
Un atkal, viss, ko redzam ekrānā, uzbūvēts no kaut kādas valodas.
Varam iet vēl tālāk..
Ņemot vērā to, ka rezultātam nav jābūt BIOS vai 3D grafikas līmenī, uzdevums totāli atvieglojas.
Vienkārši izdomājam fundamentālus ķieģelīšus, kurus vizuāli nevienam nav problēma uztvkubiciņus un liekam kopā

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Tāpēc, ka katrs cilvēks ir unikāls un, lai kā gribētos, reti kuru dzīves jomu var ielikt gatavos šablonos.
Piemēram, datu analīze, vienkārša tabula ar 4 kollonām par apgrozījumu 2011.gadā 1.2.3.4.ceturknis kādas darbības var vēlēties veikt ar šiem datiem? 90 cilvēki vēlēsies summēt, parādīt vidējo, salīdzināt viena ar otru, varbūt izveidot grafiku, 2 cilvēki gribēs plašāku statistikas rīku pielietojumu...

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

...1 cilvēks teiks, "ja 3 ceturksnī apgrozījums pārsniedz 1 un 2 cetrukšņa apgrozījumu, un ir lielāks par 50% no visa gada apgrozījuma, tad parādiet to kā riņķa diagrammu pirmajā lapā". Tātad universiālam rīkam ir jābūt ar SPSS līmeņa statistikas analīzes rīkiem, lai gan tos vajag tikai retajam, bet ko darīt ar pēdējo klientu? Kā tu iedomājies "iebarot" šādu teikumu programmai?Šobrīd datori vēl nespēj uztvert un interpretēt cilvēku valodā pateiktas domas. Cilvēkam ir jāprot datoru valoda.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Nu tās ir matemātiskās un loģiskās operācijas ar datiem. Aritmētiskās darbības un matemātiskās operācijas nav neierobežotas. Faktiski tās ir universāls fundaments, ar kuru var iegūt panākt bezgalīgi daudz, ja tā varētu saukt, darba plūsmas un iegū jebkādus rezultātus. Tātad šo fundamentu var integrēt sistēmā. Lietotājam tiek dots matemātiskais konstruktors. Ar so konstruktoru viņš var operēt ar datu modeli un ievadītajiem datiem.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Nu, piemēram, paskatīsimies vienkārsu funkciju - vidējais aritmētiskais. Excelī nospiežam speciālu pogu un iezīmējam šūnas - iegūstam rezultātu. Lietotājs pat var nesaprast kā tiek aprēķināts vidējais aritmētiskais, toties viņam skolā mācīja, ka janospiež tā poga un jāapvelk ar peli tie skaitļi un tad var iegūt vajadzīgo rezultātu. Protams, tas ir pārāk absurdi, bet tomēr.. ir daudz sarežģītākas funkcijas par kurām mums nav sajēgas kā tās darbojas, mums svarīgi tikai ieejošie un izejošie dati.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Tātad.. ar matemātisko konstruktoru mēs varam veidot paši savas funkcijas, fundamentālie operatori ir, ieejošie dati ir, nav tikai rezultāta. Konstruējam mehānismu, iedarbinam to un iegūstam rezultātu.

Cilvēkam noteikti būs jāsaprot augstākā matemātika, loģika, un vēlams vēl regulārās izteiksmes. Tad ar konstruktora palīdzību var radīt da jebko. Bet cilvēkam noteikti nebūs jāzin programmēšanas valoda.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Tātad specifiskas informācijas sistēmas varēs izstrādāt ne tikai ar programmētaju palīdzību, bet pieaicinot kaut vai talkā gudru matemātiķi, kurš var arī nezināt nevienas programmēšanas valodas sintaksi.

Hmm, beigās nonācu pie secinājuma, ka tā būtu vizuālās programmēšanas sistēma..

Pieņemsim, vienam klientam Q ir specifiskas 4 vēlmes, ko apzīmēsim ar kopu X. Otram klientam M ir vēl specifiskākas 5 vēlmes, ko apzīmēsim ar kopu Y, kura nepārklājas ar X.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Kā kombinējas risinājumi:

1. Q nopērk 4 jau gatavus specifiskajai vēlmei atšķirīgus produktus un M nopērk 5 atšķirīgus produktus. Abi iegūst vairākus produktus, nesaistītus savā starpā. Iespējams, ka nākotnē vajadzēs iegādāties vēl papildus produktu, lai varētu atrisināt savietojamības problēmas starp sakotnēji nopirktajiem produktiem. Nu un protams pircējs būs atkarīgs no pārdevēja.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Kā arī no visiem produktiem pircejs izmantos 10% funkcionalitāti, visas pārējās iespējas viņam vienkārsi nav vajadzīgas.

2. Q pasūta unikālu risinājumu tieši priekš viņa, to pašu dara M. Atšķirīgas sistēmas, bet vienots risinājums katram klientam - tas ir labi. Bet, ja vajag papildināt kaut ko, jalūdz pārdevējam, lai pieprogrammē. Atkal savā ziņā atkarība.
Un ja Q un M apvienojas, grib izveidot vienotu datubāzi, tad atkal jārisina savietojamības problēmas.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

3. Q un M nopērk vienu un to pašu produktu, kurš neapmierina momentāni viņu vēlmes. Bet, ja viņi abi ir pietiekoši gudri matemātikā (ja jau uzsāka biznesu), tad viņi ar sistēmas palīdzību var konstruēt savu vēlmju mehānismu. Pie dazādām niansēm savas sistēmas uzlabošanā viņi strādā paši un nav atkarīgi no pārdevēja.

Tādu produktu es iztēlojos. Neredzu objektīvus iemeslus, lai kaut ko tādu nevarētu radīt.

Juris Ingaunis, pirms 12 gadiem :

Nulabi, ne viii biznesmeni ir gudri matemātikā. Bet matemātika tomēr ir universālāks instruments, nekā programmēšanas valodas. Tatad arī lielakai daļai pieejamaks un saprotamāks instruments, kas neradīs atkarību no šaura profesionāļu loka, ja radīsies kādas papildus vēlmes informācijas sistēmai.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Filozofija tev laba un piekrītu virzienam :) Bet iedomājos samērā universiālo rīku Office, cik % lietotāju to pārzin vairāk par pamatfukcijām? Cik no šiem procentiem prot uzzīmēt ER modeli un salikt vajadzīgos datu tipus? Savukārt vairumam šo cilvēku nebūs problēmas izlabot vai uzrakstīt pāris rindiņas jebkurā augsta līmeņa programmēšanas valodā.
Atgriežoties pie sākuma, standarta blogam, reklāmlapai, interneveikalam, noliktavai, grāmatvedībai ir gatavi risinājumi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.