Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Unknown Man

+2218

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1623 skatījumi

tā kā neesmu daudz ņēmies ar arhivatoriem, radās jautājums, man ir padaudz AVI formāta un gribu saspiest arhīvā uz labāko kompresiju.

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Uz kādu formātu un ar kādām programmām visefektīvāk var saspiest AVI video formātu, ja vispār tas ir iespējams. Gribu vienkārši samazināt failu lielumu un noglabāt tos kādā HDD stūrī lai neaizņem tik daudz vietas, līdz izmantošanas brīdim, citādi HDD ir pilns līdz bezsamaņai un nav free vietas vairs, bet dzēst ārā negribu. Līdz šim esmu izmantojis WinRar progu un spiedu uz zip vai rar, bet varbūt ir kādas labākas iespēUz kādu formātu un ar kādām programmām visefektīvāk var saspiest AVI video formātu, ja vispār tas ir iespējams. Gribu vienkārši samazināt failu lielumu un noglabāt tos kādā HDD stūrī lai neaizņem tik daudz vietas, līdz izmantošanas brīdim, citādi HDD ir pilns līdz bezsamaņai un nav free vietas vairs, bet dzēst ārā negribu. Līdz šim esmu izmantojis WinRar progu un spiedu uz zip vai rar, bet varbūt ir kādas labākas iespējas?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Kā jau teica — video diez ko nesakompresēsi. Bet nu, ja runa ir par kompresijas efektivitāti, tad vinnētājs ir 7z formāts. Aiz viņa uzreiz laikam bija BZipped Tarball (.tar.bz2).

Un vēl ir tāda lieta kā KGB Archiver. Visi baigi slavē, bet neesmu pats mēģinājis. Tauta saka, ka spiež viņš «nenormāli». :D Nu vari to pamēģināt.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Par 7z un bz2 taisnība. tar nevajag, pietiek ar bz2.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
avi konteiners parasti arī satur video formātu, kas jau ir kompresēts un ar arhivatoru neko vairāk par dažiem procentiem nesaarhivēsi. Var pat gadīties otrādi, ka paliek lielāks. Ja runa iet par pusotrstundīgu filmu, kas saspiesta 700 megabaitos, tad nav vērts ko arhivēt. Ja nu tavi video ir augstas izšķirtspējas, tad var samazināt uz mazāku, bet ar video konvertoru. Bet tas ir ķēpīgs un ilgs darbs, ja neko nezini, tad vai nu sabojāsi failus, vai neizdosies mazāku pataisīt.

pirms 12 gadiem  

Unknown Man, pirms 12 gadiem :

Jā es jau izmēģināju vairākus arhivatorus un formātus, jēga maza spiest avi

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

krokijs

+18181

 
saspiedu tikko 228mb AVI materiālu arhīvā un rezūltātā arhīva svars sanāca 169mb

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

tā kā, var gan !! vienīgais ne visi AVI formāti ir vienādi, tur jau laikam iet dažādas kompresijas un kodeki. bet ja no 228mb --> 169mb........tad pie lieliem apjomiem būtiski varētu samazināt svaru.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

AVI par video formātu nepasaka pilnīgi neko (jau gadus 10-15). Tas ir tikai konteiners, kurā iekšā var būt gan efektīvi kompresēts lossy kodeks (tautā saukts, lai gan nepareizs termins), gan lossless kodeks, kurā daudz liekas informācijas. Tas gan ir retums, ka apkārt mētājas filmas ar slikti kompresētu materiālu, būs tev gadījies neveiksmīgs fails.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Raksti uz matricām un krāmē plauktā.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Un ko tu iesāksi pēc gadiem pieciem, kad puse matricu vairs nebūs nolasāmas, CD/DVD draivs pieputējis ar Latvijas Gāzes labumiem? Zīmuļtinamās kasetes ilgāk tura informāciju, nekā pašrakstāmie CD/DVD.

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

Pašas no sevis matricas nebojājas. Šogad pareģo pasaules galu - nahren vispār kaut ko saglabāt?

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

A man pohuj, es visu pierakstu kladītē.

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

Apmēram tā: 10011011101001100011110............. Un tā 700 MB

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

ja matrica ar video nav aiztikta piecus gadus, jautājums - nafig vispār tad tas video kādam vajadzīgs? :o)

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

Prikšniek, +++

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.