Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dāvis Djubovs

+137

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1324 skatījumi

BIOHD-8 HDD ERROR

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Sveiki, man ir stacionārais dators HP a6664sc kuram diemžēl nomira cietais disks. Dabūju citu, arī Sata tāds pats kāds bija iepriekšējais, tikai ar nedaudz mazāku ietilpību, slēdzot iekšā redzu kā startējās windows xp, kas acīm redzot bija uzinstelēts uz šī hdd iepriekš, un tad dators vienkārši restartējās un atkal tiek līdz ekrānam kur parādās windows xp un restartējās atkal un atkal... Tad palaidu diagnostics un noskenējot manu cieto disku dators parāda BIOHD-8 erroru. Palasiju mazliet internetā un tas esot Smart bios kkur pie vainas. Kāds var lūdzu palīdzēt?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Oto

+10200

 
Pirmkārt XP windows nedarbojas ar diskiem AHCI režīmā, jo tam draiverus jāinstalē reizē ar windows. Tātad pārslēdz BIOS diska kontrolierim uz savietojamības režīmu "Legacy IDE". Otrkārt oficiāli XP Windows ir jāpārinstalē, ja liek uz cita datora. Reāli, gan bez tā var iztikt, vienkārši pārliekot disku citā datorā spiežot F8 taustiņu piestartē to Safe režīmā un tad atinstalē visus vecā datora draiverus. Pēc tam pārstartē normālā režīmā un visam vajadzētu iet.

pirms 11 gadiem  

, pirms 11 gadiem :

Bieži ļerksti par lietām kuras nesaproti?

Oto , pirms 11 gadiem :

Reizēm ļauju arī citiem paļerkstēt. Ja esi "gudrāks" tad sniedz labāku atbildi. Mana atbildē nav nekā nepareiza, to vai der konkrētai situācijai, lai autors pats pārbauda.

, pirms 11 gadiem :

Tava atbilde 1kārši visa ir nepareiza!
Legacy IDE slēgt var tikai pilnīgi dulburi.
Nevis "oficiāli jāpārinstalē", bet gan pareizi jauzinstalē!
Nevar nekādus F5 spiežot neko izdarīt! Draiverus var nevis noinstalēt, bet gan nomainīt uz Standart IDE, tad piešķilt ar to Legacy IDE mode, bet SATA pēc tam uzinstalēt labi ja 10% gadijumos!
Tu neko nejēdz kompjos, bet kautko ļerksti. PAreizā atbilde šitam fruktam ir tā ko es teicu - samaksāt datorspecam. Bet nevis kaukādam pidrilam, reālam datorspecam!

Oto , pirms 11 gadiem :

Tas kā tas saucas katrā BIOS ir stipri individuāli - Legacy IDE, Native IDE, IDE mode utt.
Otrkārt tā arī ir, ja Windows liek uz citiem dzelžiem tad tas ir jāpārinstalē, ja seko oficiālajai pamācībai.
Kā jau es teicu, var arī nepārinstalēt, ja pārslēdz diska kontroliera režīmu uz IDE savietojamību un piestartējot Windowsu Safe modē un atinstalējot "vecā dzelža" draiverus. Pēc tam restart. Tas vienmēr darbojas.

Ka tik aiz savas bravūras pats neslēp robus savās "zināšanās" par datoriem.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Paņem savam datoram līdzi nākušo instalācijas disku un pārinstalē visu no nulles - būs tīra instalācija ar to kas tev nepieciešams.
AHCI biosā atstāj tik draiverus sameklē ko CAUR f6 ielādēt vai attiecīgi modificē instalācijas CD ja nav deiksešu un top lasītāja.
Ir reizes kad pārliekot viss iet, bet ir reizes kad restartējas un viss.....

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

-6290

 
Tev vajag datorspeca samaksāt datorspecam, nevis murgot kaukādu huiņu!

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.