Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

14 Mintam nav oficiāli pieejama Xfce grafiskā vide. To gan var uzlikt izmantojot pakotnes, bet tam nepieciešamas labas zināšanas.
Par Ubuntu - neesmu liels fans, jo viņu reti esmu izmantojis. Lai gan nebija tik traki. Protams, ar Unity shellu un Dash'u gan viņš nepatīk, tāpēc instalēju Gnome shellu jebšu to pašu trešo Gnomi.
Par Mintu - vienmēr esmu palicis uzticīgs Debian versijai jeb LMDE (Linux Mint Debian edition). To izmantoju ar MATE grafisko vidi. Sākumā MATE var izskatīties pēc atejas, teikšu godīgi, bet viņu var pilnībā izmainīt izmantojot visus tā piedāvātos defaultos uzstādījumus. Piemēram, man apakšējais panelis ir caurspīdīgi neuzkrītoši melns. Augšējais panelis (logu paneļi) ir melns ar smukām pogām.
Ātruma ziņā LMDE parastos Mintus, kas bāzēti uz Ubuntu, tajā skaitā arī Mint 14, izsit bez problēmām, arī ielādes laikā. LMDE ir pieejamas pilnīgi visas Debian, tajā skaitā tā 'Testing', pakotnes, kuras Ubuntu uzreiz nedabūt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Lai gan jau kādus gadus sēžu uz Ubuntu, vislabākās atmiņas palikušas no Debian. Vismazāk problēmu bijis. Nav gan arī dikti grūti uz Ubuntu salabot kādas ķibeles, bet Debianam tomēr mazāk. Ar Windows protams tas nav salīdzināms. Es ieteiktu labāk Mint mēģināt kā pirmo Linuxu. Ubuntu tiešām var sabojāt pirmo priekšstatu. Kad būsi pats pamēģinājis, tad arī būs pašam savs viedoklis, kam būs vislielākā nozīme. Un vari jau paņemt un ierakstīt abus diskos un pamēģināt bez instalēšanas, kā LiveDVD. Ja negribas diskos rakstīt, tad arī uz Virtualbox var palaist un pamēģināt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
Man liekas, ka tu par divām dažādām lietām jautā. ubutu ir distributīvs, bet mints ir GUI. mintu neesmu lietojis. ubuntu vairāk tā kā piekrītu anonymoous versijai, lai gan uz ubutnu tu vari uzlikt gan gnome, gan kde, gan mint, gan lxde.
bet uz mint nevar uzlikt ubuntu :D

pirms 11 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

Ar Mint viņš domā distributīvu.
http://www.linuxmint.com/

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

nu ok, mint ir distro.
Based on Debian and Ubuntu, it provides about 30,000 packages and one of the best software managers.
Es izv'elos Debian :)

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

Man tas pats. Debian 6.0.7 ir labākais, ko līdz šim esmu lietojis.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

adolfs

+6756

 
esmu ierindas lietotājs;
bet man ir, mr. "My name is anonymous. I taste like everyone", diametrāli pretējs viedoklis:
kādu gadu lietoju Ubuntu - manām vajadzībām - tikai un vienīgi pozitīva pieredze ātruma un īpaši stabilitātes ziņā.
Mint neesmu mēģinājis, bet tiklīdz būs iespēja, noteikti pamēģināšu.
P.S. šobrīd esmu palicis bez sava datora un esmu spiests atkal lietot MS XP, un man tas šķiet līdz mielēm - galējā pakāpē netīkams produkts (ja pavisam atklāti - pēc Ubuntu, XP ir nomācoši pretīgs).
P.S. II neesmu datorspeciālists, šeit izsaku tikai par savu - ierindas/vienkāršā lietotāja pieredzi.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mans viedoklis ir tāds, ka Ubuntu ir nelietojams, nepabeigts, pusiznēsāts embrijprodukts, pie tam ar spyware fīčām. Gļukains, nestabils un lēns līdz padusēm. Ja cilvēks nekad nav lietojis GNU/Linux un grib to pamēģināt, tad es nekad neiesaku Ubuntu kā pirmo distributīvu, lai nesačakarētu cilvēkam pirmo experience. Bet nu eksistē arī trakāki.

Mint esmu lietojis krietni mazāk (pie tam neatceros, kura versija tā bija), bet tas arī man diez ko negāja pie sirds. Neatceros arī vairs kāpēc. Varbūt tīri subjektīvi.

Ok, ja es gribētu turēt FTP, HTTP vai kaut kādu CIFS serveri, tad man nebūtu sūdzības ne par vienu no tiem distributīviem un patiesībā tad man ir praktiski vienalga, kas tas par distro, bet, kā desktop OS, man ne Ubuntu, ne Mint nepatīk.

pirms 11 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

P.S.: Tas viedoklis atšķirsies no tā, kāds ir pielietojums. Piemēram, teiksim, fiksēto uzdevumu darbstacijām (sekretārītēm OpenOfisā drukāt un e-pastu čekot u.tml.) gan jau, ka gan Mint, gan Ubuntu der bez problēmām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.