Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 912 skatījumi

Nestrādā bioss!

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Sveiki. Man ir sanākusi ķibele. Man ir nepieciešams piekļūt biosam, ko es nevaru izdarīt.

Islēdzot datoru man ekrānā parādās divas opcijas, - F2 priekš settings(bios) un F4 priekš repair

Spiežot F2 parādās teksts: "please wait" bet tad vienkārši sāk startēties windows. Nevaru piekļūt biosam, zinu ka ar klaviatūru viss kārtībā. Mēģināju arī restartēd biosu izņemot uz 10 sekundēm biosa tableti, bet nekā.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

nestrādājot biosam, OS vispār neielādētos, bet kā piekļūt biosa iestatījumiem, ir jālasa mātesplates manuāli stacionārajam datoram, bet portatīvā gadījumā jāpēta tā lietošanas instrukcija... portatīvajiem vispār var būt pat kāda podziņa korpusā vai pat četru taustiņu kombinācija...

pirms 8 gadiem  

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

Esmu ticis biosā desmitiem reižu(vajadzības gadījumā), tagad vienkārši bioss nestrādā, kaut kas neiet kā vajag. Uzspiežu F2 ar kuru vienmēr tiku bios parāda please wait un startē win. Uzliku speciāli win 10, restartēju ar bios iestatījumiem, pēc kā kompis tā vietā lai startētu bios parādīja ka windows 10 nobrucis pēkšņi un viņam vajag repair, pēc repair atkal vecā dziesma win iet, bioss neiet.

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

Pirms tam standartā gāja uz win 7 ar F2. Pēc kā vairs negāja un netiku iekšā uzliku win 10 lai var ieslēgt bios ar next startup caur win, kas ar nestrādāja.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Kāda windows versija un vai tas ielādējās?
Win 8 var šādi:
Press the Windows key + C to open your Charms..
Click Settings.
Click Change PC Settings.
Click Update and recovery, then select Recovery.
To the right beneath Advanced Startup, click Restart now.
Once the boot menu appears, select Troubleshoot.
In the Troubleshoot menu, select Advanced options.
In the Advanced options menu, click UEFI Firmware Settings.
Click Restart. The system will restart and enter UEFI (BIOS).

pirms 8 gadiem  

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

windows 7 home premium x64. Ielādējās viss kā vajag, problēma ka netieku biosā, jo viņš palaiž win tā vietā lai atvērtu biosa izvēlni. Novilku jaunāko bios draiveri, bet pārinstelēt neļauj, jo itkā esot jau jaunākais bios draiveris uzinstelēts.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Kāpēc vispār vēlies atjaunot BIOSu? To vērts ir darīt retos gadījumos.

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

Bioss vienkārši neverās vaļā. Nevaru atvērt. Pat ja atvienoju HDD vienkārši ir melns ekrāns, itkā biosa nebūtu vispār virsū, kas itkā nav reāli. Noprotu ka viņš nokāries. Man vajag pārinstelēt datoru, kā arī šo to paregulēt, bet ka šitā biosu never vaļā redzu pirmo reizi, pat pēc biosa hard reset(izņemot tableti uz 10 sec).

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

* Kad atvienoju HDD slēdzot laptopu iekšā viņš vienkārši melns, bet lampiņas iedegas, ka iesledzās. AR hdd uzreiz win startējās. Google rakājos neko nevaru atrast, tāpat ar youtube. Varbūt šeit pat LV ir kāds speciālists šeit kurš saprot kas tas pa sviestu.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Spēlēties ar BIOS nevajadzētu, tad tiešām labāk meklēt kādu speciālistu, jo pretējā gadījumā paliksi vispār bez datora :)

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

Labprāt, bet diemžēl nav pa kabaitai tāds joks. Jālabo telefons, kam detaļās vajag 40 euro + man mājās ir vēl divi datori, tā kā tik traki jau nebūs. Tāpat domāju atkratīties no kāda, tikai necerēju ka tas būs šis, jo šis ir mans labākais pagaidām.

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

Atradu šādu video: https://www.youtube.com/watch?v=MR7HmhnF-QQ
Vai tiešām man varētu būt ka dzelži paši no sevis nobrukuši? Es domāju, ja reiz uz mātesplates kaut kas nav kārtībā, kā tad windows var iestartēties? + netieku pat tik tālu(līdz boot menu).

JanKa, pirms 8 gadiem :

Nekas nav mūžīgs. Ja vēl citiem ir tāda pati problēma, tad varētu būt ražošanas defekts vai programmatūras kļūda. Cik noprotu no tava stāsta viss strādā izņemot to ka nevar piekļūt BIOS izvēlnei.
Ja vēlies tikai pārinstalēt Windows un tāpēc centies piekļūt BIOS, tad cieto disku var pieslēgt pie cita datora, sagatavot instalāciju un pēc tam ielikt atpakaļ otrā datorā.

Dāvis Djubovs, pirms 8 gadiem :

Es esmu pedantisks uz tādām lietām. Beigšu ņemties ap kompi tikai tad, ja viņš vispār nojuks, vai arī ja viņu salabošu. Manā gadījumā laikam nāksies drīz mest laukā.. Vai labāk tirgot detaļās, tā kā jaunu bios čipu nav jēgas sūtīt, jo nav instrumentu lai salabotu laptopu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.