Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris

+9765

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1710 skatījumi

videonovērošana

Sadzīves tehnika un elektronika » Kameras

ja privātmājas teritorijā uzstādu novērošanas kameras,nu viņas ir pieslēgtas internetam,vaitad interneta devējs nevar pieslēgties un vērot ko es ikdienā daru mājas pagalmā,kā saka novērot mani

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Tā kā nav pateikts nekas par tehnisko risinājumu tad uz šo jautājumu korekti atbildēt nav iespējams.Lai būtu skaidrs, tad:
1. Kādas ir kameras IP vai analogas
2. Pie kā tās kameras ir pieslēgtas? Analogas kameras var pieslēgt tikai kaut kādam ierakstītājam IP kameras var pieslēgt datortīklam.
3. Ja tās ir analogas kameras tad kā ir nokonfigurēta ierakstošā aparatūra, ja tur nav mainīti noklusētie rūpnīcas iestatījumi un iekārta ir pieejama no interneta(netarodas aiz maršutētāja) tad pilnīgi eispējams ka kāds tevi vēro. Bet var būt drošs, ka interneta pakalpojuma sniedzējam tas tiešām neinteresē.....
4. Ja tās ir IP kameras tad vai tās ir pa tiešo pieejamas no interenta vai atrodas aiz maršutētāja bez piekļuves no interneta puses pie kamerām. vai vido tiek kaut kur ierakstīts, kā tas ir nokonfigurēts.
5. Jebkurā gadījumā ierakstošās aparatūras vai IP kameru LOG failos vari redzēt, kas un kad un no kādas IP adreses ir pieslēdzies un pārliecināties vai kāds bez tevis tevi vēro.

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

paldies Arni,skaidrs ka es pats ar to galā netikšu,jāpiesaista kāds paziistams kurš ir specs šajās lietās

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Parasti internetam pieslēgts nozīmē, ka ir kāds serveris, kas piedāvā skatīties. Uz tā servera, kas jau grib skatīties, autentificējas un tikai tad tiek klāt. Protams, viss atkarīgs, kādu risinajumu izmanto. Ja liek pa taisno brīvi pieejamā weblapā, tad jebkurš, ne tikai ISP var skatīties.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
ja dati nav kriptēti, tad var. parole vēl nenozīmē, ka dati ir kriptēti.

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

tad ja uzstādot kameras kāds kurš saprot no internet-datorlietām, pats var iestatiijumus kriptēt,nav obligāti to jāuztic kādam servisam no malas ja?

Arnis Rūķis, pirms 11 gadiem :

Nejauc cilvēkam galvu ar kriptēšanu.
1. Vajag pārliecināties par konfigurāciju, lai bez attiecīgām pieejas tiesībām pie aparatūras neviens nevar pieslēgties un izmantot drošas un pietiekami sarežģītas paroles.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

nu nu, kāreiz provaiderim jau nu tiešām nav problēma pa vidu kaut kur datus nosnifot un tu vari savos logos skatīties vai nē, tur nekā nebūs. ja dati būs kriptēti, tad viņš vienkārši tos neredzēs, kamēr nebūs atkriptējis.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Māri, ja kamera pati nepiedāvā iespēju sūtīt kriptētus datus, tad teorētiski to vajadzētu varēt izdarīt caur ssh tuneli, bet ja ar datoru neesi uz tu un tevis dati ir pārāk sensitīvi un negribi tos nevienam uzticēt, tad meklē kādu speciālistu.

Arnis Rūķis, pirms 11 gadiem :

Sākumā ir jātiek galā ar primitīvo: Arhitektūru, Topoloģiju un parolēm. UN tad jāskatās vai tas vispār tiek līdz provaidera tīklam.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

čalis taču teica, ka ir pieslēgts internetam. internets nav intranets. tātad dati aiziet tālāk par rūteri un tad jau uz to visu attiecas arī manis teiktais.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Teoretiski var, tikai jāatkož tava parole. Esi pārāk augstās domās par sevi, kam esi interesants. Pie tevis nav striptīza klubs?

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

atbildei pietiktu ar pirmo teikumu,nākošos jau nu nevajadzēja rakstiit

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.