Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Krii

+3153

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1418 skatījumi

Kura ir vislabākā spoguļkameras firma?

Sadzīves tehnika un elektronika » Kameras

Sveiki,tātad patreiz skatos un rakājos internetā un esmu nonākusi pie secinājuma,ka vajadzīga spoguļkamera,pamācīties,iemācīties ar viņu darboties.
Tad nu ir jautājums - kura spoguļkamera skaitās laba? Uz ko jāskatās pērkot spoguļkameru?
Kas galvenais spoguļkamerai ?

Patreiz esmu nonākusi pie diviem iespējamajiem variantiem - Sony Alpha a-100 un Fujifilm finepix HS25-EXR . Varbūt kāds profiņš var pastāstīt smalkāk par kādu no šīm kamerām? Kura būtu labāka?


Paldies jau iepriekš:)

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Artis Upenieks

+7243

 
Vispār jau Fujifilm finepix HS25-EXR
http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=Fujifilm+finepix+HS25+EXR
nemaz nav spoguļkamera, bet gan liels ziepju trauks, kuram nemaz objektīvus nevar nomainīt. Kā saka - izskats var būt maldinošs.
Sony spogulene droši vien būtu izvēles pašās beigās, jo ja parādīsies gribēšana pēc labākas optikas, tad tur var sanākt aplauzties. Drīzāk skatītos uz Canon vai Nikon, jo tās pie mums ir gana populāras un gan jau ka vēl kādam draugam arī ir canon/nikon spogulene un tad varētu ar objektīviem pamainīties.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
laba skaitās canon. Arī nikon.
pērkot jāskatās uz cenu un funkcijām. slēdža ātrumu, objektīvu klāstu, baterijām, citiem aksesuāriem.
galvenais spoguļkamerai ir objektīvs. ar štruntīgu kameru un labu objektīvu bildes būs patīkamākas, nekā ar krutu kameru un lētāko objektīvu.

Es no tām 2 laikam neizvēlētos nevienu. A100 ir pats pirmais Sony SLR modelis. Izlaists 2006. gadā. Kopš tā laika tehnika ir daudz attīstījusies.
Fuji neizvēlētos,jo tā nav spoguļkamera. Viņai nevar nomainīt objektīvu, viņai actiņas vietā ir mazs ekrāns un pat ja ir spoguļa sistēma (kā dēļ viņu varētu saukt par spoguļkameru), tad pat atlocāmais ekrāns nebūtu iemesls tam lai es tādu izvēlētos. Ja gribi MĀCĪTIES un saprast visas fiškas, tad nopērc vecu zenit filminieku. Izbildē 20 filmiņas, saproti kas ir asuma dziļums, kas ir vinjetēšana, kas ir diafragma, kas ir elementāra kompozīcija, high key, low key un tā tālāk. Tad pērc prastāko canon eos 300D digitālo spoguleni. Lietotu. Pa lēto. Tad piešaujies visu to..

pirms 11 gadiem  

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

...pašu darīt uz tās un kad jutīsi, ka tā paliek pa švaku un Tavs radošums spēj vairāk nekā kamera, tad jau skaties kaut ko labāku. Protams ar nosacījumu, ja līdz tam vispār nonāksi un tas pats vecais zenīts pēc 2 mēnešiem netiks pamests pagultē un fotografēšana netiks pasludināta par garlaicīgu ķēpu priekš jefiņiem... ;)

Ivars, pirms 11 gadiem :

Par mācīšanos ar filminieku, turklāt Zenītu, gan nepiekrītu. Tad jau arī bildes tumšā kambarī jāpeldina. Eksotiski un interesanti, protams! Bet kāda būs mācību intensitāte, ja jāgaida kamēr filma pilna?

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

neviens jau neliek bildēt melnbaltās bildes! Krāsainās diez vai pats mājās attīstīsi.
Bet nu ok - izlaižam zenīta posmu. Pērc digitālo un dragā. Uzliec automātisko režīmu un tad varēsi nesatraukties ne par iso, ne par baltās krāsas balansu, ne par citām lietām. Vienīgais zibspuldze leks laukā nevietā. Bet lielai mākslai jau var piedot arī to. :)

Ivars, pirms 11 gadiem :

Kāpēc automātiku? Var taču manuāli izvēlēties visus parametrus un studēt sakarības starp tiem.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Andris

+1360

 
Pašām spoguļkamerām nav dikti liela starpība - katrā ziņā ne tik liela kā kameru cenās - galvenais ir objektīvs, tas būs tas kas noteiks bildes kvalitāti, zoom, deformācijas, gaismas daudzumu...

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.