Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Igors Kukulis

+1470

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2203 skatījumi

Ar ko atšķiras hibrīdkamera no spoguļkameras?

Sadzīves tehnika un elektronika » Kameras

Lūdzu izskaidrot vienkāršā valodā?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Roberts

+123

 
Atbildi skatīt kā komentārus Ārim! :)
Sapinos meistarībā..

pirms 8 gadiem  

Igors Kukulis, pirms 8 gadiem :

Ko vari pateikt par SONY ILCE-5000L?

Roberts, pirms 8 gadiem :

Nu ja ir iespēja, noteikti ieteiktu ņemt A6000. Krietni pārāks par A5000.
A6000 ir skatu meklētājs (lodziņš, kas īpaši saulainā dienā ir ļoti noderīgs), ir labāks ekrāns, ar krietni lielāku izšķirtspēju (jo vairāk, jo labāk), ir iespēja pievienot ārējo mikrofonu, ir nesalīdzināmi precīzāks un ātrāks autofokuss, un spēj 11 kadrus sekundē fočēt, kur A5000 tikai 3,5.

Atškirības ir pamatīgas. Tā kā ieteiktu investēt nedaudz vairāk, bet tad tik tiešām nebūs ko nožēlot.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Tātad galvenā atšķirība būtu tā, ka spoguļkamerai iekšā ir spogulītis. Kā zinām viss ko redzam ir no objektiem atstarotā gaisma. Kad tu kaut ko fočē, gaisma iet cauri lēcām, tad atstarojas pret to spogulīti un tiek virzīta augšup uz to mazo lodziņu, kur redzi attēlu. Kad nospied fočēšanas pogu spogulītis pagriežas sānis un gaisma,kas iepriekš tika atstarota augšup , tagad nonāk uz digitālā sensora, kas atrodas aiz spoguļa. Hibrīdkamerām nav šī spogulīša, gaisma iet cauri lēcām un pa taisno uz digitālā sensora.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+4765

 
Spoguļkamera no parastās atšķiras ar to ka fotogrāfējot ar spoguļkameru fotografējamais objekts tiek skatīts tieši caur objektīvu līdz ar to iespējams iegūt kvalitatīvāku attēlu,tas īsi.
Savukārt piemēram video hibrīdkamerai attēlu var ierakstīt gan diskā gan kartē.

pirms 8 gadiem  

Roberts, pirms 8 gadiem :

Gandrīz jebkurā kamerā fotografējamais objekts tiek skatīts tieši cair objektīvu, izņemot atsevišķām Leica kamerām un pāris pavisam riskām, kurām skatu meklētāji bija atsevišķi lodziņi.

Tam nav pilnīgi nekāda sakara ar attēla kvalitāti. Vienkārši lielākā daļa spoguļkameru ir pārākas par ziepjutraukiem, tāpēc arī tāds uzskats.

Roberts, pirms 8 gadiem :

Spoguļkamerām gaisma ienāk caur objektīvu, tad atstarojās spogulī un tiek novirzīta pentaprizmā, kur daļa aiziet uz skatu meklētāju, bet daļa - uz auto fokusa sensoru, kas tālāk "noasina" attēlu. Tad nospiež pogu, spogulis paceļās, atverās aizkariņi un gaisma tiek virsū uz sensora, aizkari aizverās un spogulis nolaižās.

Lielākais ieguvums ir tas, ka atsevišķais fokusa sensors ir nesalīdzināmi ātrāks, kā standarta kontrasta fokusa mērīšana ziepjutraukos, tāpēc arī DSLR ir ātrākas uz fokusēšanu.

Roberts, pirms 8 gadiem :

Savukārt hibrīdkameras ir kameras ar maināmu optiku, bet bez spoguļa.
Tas nenozīmē, ka sliktākas par DSLR (spoguļkamera), vienkārši tām AF (autofokusa) sensors ir iebūvēts pašā attēla sensorā, un mūsdienās šie hibrīdsensori spējīgi mēroties spēkos arī ar lielo brāļu atsevišķajiem AF sensoriem.

Populārākās hibrīdkameras ir Panasonic, Olympus, ar salīdzinoši maziem sensoriem.
Savukārt Sony hibrīdi pieejami gan ar APS-C izmēra sensoriem, gan pat Full Frame sensoriem.

Roberts, pirms 8 gadiem :

Full Frame ir kādreizējās 35mm filmas ekvivalents izmēra ziņā. Parasti profesionālā līmeņa kameras aprīkotas ar šādu sensoru. Populārākie modeļi - Canon EOS 5D MK3, Nikon D810 un arī hibrīdi Sony a7 sērija.

APS-C ir mazāks sensors, kas sastopams lielākajā daļā spoguļkameru sākot no pašiem vienkāršākajiem modeļiem, kā Canon EOS 1200D un Nikon D3300, beidzot ar nopietniem entuziastu pusprofesionālajiem aparātiem kā Canon EOS 7D MK2, Nikon D7200 un Pentax K3.

Roberts, pirms 8 gadiem :

APS-C sensors pieejas arī lielākajā daļā Sony hibrīdkameru. Ļoti populārs un augsti novērtēts ir Sony a6000, kas ir maziņš, ar maināmu optiku un lielisku sensoru. Izmēram mūsdienās vairs nav nozīmes. :)

Protams, vēl pie hibrīdkamerām ir arī pusspoguļi no tā paša Sony. Vizuāli izskatās kā spoguļkameras, bet spoguļi ir nekustīgi un puscaurspīdīgi. Ieguvums? Fokusē ātri kā spoguļkameras, un tā kā nav jākustina spogulis pie katras bildes, tad spējīgas fotografēt ar padsmit kadriem sekundē.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

P.s. Ir arī citas atšķirības, taču šī būtu tā galvenā

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Skaidrojums nav zinātniski pareizs, arī terminus nezinu, izskaidroju kā mācēju

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.