Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Priekšnieks

+81436

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1629 skatījumi

jautājums elektroniķiem.

Sadzīves tehnika un elektronika » Telefoni un mobilie telefoni

Atraku nokia 6110/5110 auto lādētāju ar resno štekeri. Vai nopērkot pāreju uz tievo štekeri drīkstu ar tādu lādēt jaunāku modeli? Konkrēti - C2? Jeb tā var sačakarēt ne tikai bateriju bet arī telefonu?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Spriegums visām Nokijām viens. Ar to pašu lādēju vecu un jaunu , batereju spriegums viens 3.7V. mainās tikai tipi un izmēri.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja spriegums (volti) vienāds (plus mīnus kādi 5% būs droši) un maksimālā strāva (miliampēri) neīstajam lādētājam ir vismaz tikpat liela, kā īstajam, tad mierīgi. Baterijas spriegums te neko neizsaka, jo tur pa ceļam vēl lādēšanas konrollers un sprieguma regulātors (kuram vien nevajag uzticēties un dot iekšā lielāku spriegumu) atrodas. Esmu tā dažreiz darba telefonu (kaut kāda Nokija ar mazo štekeri bija toreiz) lādējis pieliekot vienkārši vadus lādēšanas ligzdā; ķirurga pirkstiem gan jābūt.

pirms 11 gadiem  

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

uz izraktā auto lādētāja nekādi parametri (izņemot ka meid in čaina un ka domāts 5110 un 6110 nokijai) nav. Rokas pašam šajā jomā ir līkasu n pat ja to ar testeri var noskaidrot, izdarīt to nemāku. Līdz ar to tehniskos parametrus salīdzināt nekādi nevaru.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

ACP7 - 4,5V (4 stundās uzlādēja 5110) vai ACP9 - 6,2V (pusotrā stundā). Šādu spriegumu deva ārā oriģinālie lādētāji. To vari nomērīt ar voltmetru. Bez slodzes gan lēts lādētājs var arī krietni lielāku spriegumu rādīt.
Ja runa iet par otru vienādojuma pusi, tad C2 ir vairāki modeļi. Ja barošana C2 USB, tad 4,5 var droši likt klāt, ja nelādē, tad neko nesabojās, var tikai slēgāties lādē, nelādē. Nu 6,2V pie USB es neliktu, viņam it kā būtu jāiztur 6V, virs tā jau palielinās risks, ka sabojās telef

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Katrā ziņā eksperimentējot jāskatās, vai nesāk karst baterija un ap štekeri, kā arī pats lādētājs. Drusku silt jau var, bet ja paliek grādi 50 baterijai un tā, ka pirkstam nepatīk pie štekera, tad nebūs ritīgi. Tāpat, ja skaņas parādās.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.