Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Tevi galvenokārt interesē reakcijas laiks(response time) un aizture(lag). Tam ir jābūt pēc iespējas mazākam. Tādā ziņā CRT(kineskopa) ekrāni ir ideāli, jo tiem aiztures nav nemaz.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Jā, par šiem faktoriem es vēl nebeidzu brīnīties. Visur LCD, kineskopu vairs nav, bet lielākajā daļā rādītāju LCD krietni atpaliek. Mobilajiem ekrāni paliek zvērīgi, bet monitoriem (par televizoriem vispar nav ko runāt) velkas nopakaļus tehnoloģiju iespējām. Sen jau bija jābūt visās malās 4000x3000 ekrāniem ar lagu 2ms un bez aiztures. A nav ... Kaut kādi nožēlojami 1280x1024 un 5-8ms dominē tirgū.

Oto , pirms 10 gadiem :

Tāpēc, ka tehnoloģijas citas. Tiecoties pēc plāna ekrāna ir kaut kas jāziedo. Aiztures rodas, jo bilde atšķirībā no CRT netiek parādīta uz ekrāna pa puskadram, bet pilnu kadru pie tam vēl veicot digitālu tās apstrādi, tas viss palēlina attēlošanu.
OLED TV teorētiski varēs sasniegt 0.01 ms un frekvenci līdz 100,000 Hz

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nav tāds iedalījums kā LCD vai LED. LCD ir gandrīz visiem tagadējiem TV un monitoriem un nozīmē, ka attēlu rada LCD tehnoloģija. LED savukārt nozīmē, ka aiz attēla gaismu dod gaismas diodes, kas ir tehnoloģiski vienkāršākas, mazāk patērējošas un ilgspēlējošakas nekā CFL. Arī gaismas vienmērīgs izvietojums ir vieglāk nodrošināms.
Par spēlēm runājot, nav nozīmes fiziskam izmēram. Skaties, lai izšķirtspēja būtu pēc iespējas augstāka, pikseļa nodzišanas laiks pēc iespējas mazāks un kontrasts pēc iespējas lielāks. Pēdējo gan nav iespējams objektīvi salīdzināt, jo ražotāji zilus brīnumus raksta. Tad nu jāmeklē pa neta vērtējumu lapām. Vēl gamuts ir interesants rādītājs, bet spēlēm gan tas daudz nenozīmē, jo tur tāpat tagat taisa pārāko kontrastu un pārspīlētus krāsu stiprumus.

pirms 10 gadiem  

Oto , pirms 10 gadiem :

Ir jau tagad arī LED televizori pieejami, bet tie ir ļoti dārgi -00-000.

Oto , pirms 10 gadiem :

8000 - 15000 $

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tu domā OLED. Un tiem nav īsti laba ilgtspēja, līdz ar to ikgadējās izmaksas tāda veida televizoram pieaug vēl jūtamāk. Neredzu nekādu vajadzību pēc tāda televizora. Ja nu vienīgi - kuram garāks.

Oto , pirms 10 gadiem :

Nu bet tie jau arī ir īstie LED televizori. Pašreiz protams tas ir demo variants, bet nākotnē ļoti iespējams būs tikpat pieejami kā LCD.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Vislabāk jau tādu, kuram ir GAME funkcija. Tā pasargā televizoru un paildzina tā mūžu.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Hehe, pats saprati, ko uzrakstīji?

Oto , pirms 10 gadiem :

GAME funkcija nodrošina nedaudz ko citu. Tā atslēdz visas attēla pēcapstrādes, lai samazinātu reakcijas laiku.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Oficiāli tā nav nekāda tehnoloģija vai standarts, bet mārketinga triks, kas liek jūsmot par kaut kādu nevajadzīgu funkciju atslēgšanu piedāvājot to kā jaunu funkciju. Tas tāpat kā piedāvāt mugursomu ar fantastisku jauninājumu - lencēm, kas iet pāri pleciem paralēli viena otrai.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.