Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3553 skatījumi

Jaudas pastiprinātāji un resīveri

Sadzīves tehnika un elektronika » Mājas kinozāles

Vai jaudas pastiprinātāji un resīveri ir tāda tipa lietas, kuras nevajadzētu pirkt lietotas? Nu faktiski ir tā, ka noskatīju internetā vienu, kurš maksā 155 Ls. Sludinājumos var dabūt ap 100-120 Ls ar līdzīgu konfigurāciju.

Labāk ir neskopoties, piemest tos 30-50 Ls un nopirkt jaunu? Un kam būtu jāpievērš uzmanība, pērkot lietotu pastiprinātāju/resīveri? Ar kādām ķibelēm var saskarties?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Elektronika ir elektronika. Kad tā birst, tad uzreiz redzams. Līdz ar to var pirkt diezgan droši. Protams, paklausīties gan vajag - skaļi, klusi, augstos, zemos, fonu, kropļojumus. Nav gluži optika, kurai var gadīties objektīvs izsists, lēcas nobružātas bet ar aci neredz utt, ko neiesaku lietotu pirkt.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Zini, kas mani visvairāk uztrauc? Tie kondensatori, kas jebkurai vecai ierīcei ar laiku mēdz uzpūsties. A citi, veci (90. gadu) pastiprinātāji arī nav slikti, bet, kad es iedomājos, ka viņam ir kādi 15 gadi un cena ir tikai nedaudz zemāka par jaunu pastiprinātāju, tas man uzreiz kaut kā atgrūž pirkt lietotu...

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Kondensatori ir viegli nomaināmi un iegādāties vietā nav grūti, izvēle ir plaša, jo produkts ejošs. Es domāju pasaules tirgu, sākot ar Ebay. Tikai jāzin parametrus. Var jau nobeigties, ka nevar atpazīt. Tad var sākumā attaisīt vaļā un vai nu nofoķēt, vai kā citādi piefiksēt. Pie reizes redzēt, vai kāds sācis pūsties. Katrā ziņā vairāk piekrītu adolfa domu gājienam, bet arī Aivis ļoti vērtīgas domas izteicis. To visu apsverot jau jutīsi, uz kuru pusi izvēles bumbiņa sāks ripot.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja ir iespēja notestēt, tad var iegādāties arī lietotu, taču lietotai precei vienmēr būs viens mīnuss salīdzinājumā ar jaunu - t.i. nebūs garantijas, tādēļ pirms iegādājieties lietotu mantu vienmēr ir jāpārliecinās, ka cenas atšķirība ir pietiekami liela, lai būtu vērts piemaksāt par remontu, ja tāds būs nepieciešams.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Vot tur jau tā lieta, ka, piemēram, ss.lv, tās cenas bieži vien daudz ko neatšķiras no veikala cenām. Tāpēc arī pats vairāk sliecos uz jaunu, jo samaksāt papildus 30-50 Ls par jaunu preci ar 2 gadu garantiju tomēr nav mazsvarīgi.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jūs ļoti pareizi domājat, analoģiski ir ar praktiski jebkuru elektroniku, kuru mēs iegādājamies, kaut vai Apple produktus. Jā, tas ir tiesa, ka šie produkti ASV, kur ir milzīgs tirgus, ir krietni lētāki, taču Apple garantija ASV ir tikai 1 gads, bet LV kā ES valstī 2 gadi, nesen savam Macam par brīvu nomainīju lādētāju, kura cena LV bija 62,- LVL, man ar garantiju, protams, par brīvu. Tā, ka, ja iespējas atļauj, tad protams iegādājieties jaunu pastiprinātāju vai vismaz

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

... pirms iegādājaties internetā aizstaigājiet uz kādu lielāku veikalu un kārtīgi notestējiet šo pašu modeli un izjautājiet pārdevējiem kādas ir atsauksmes, kādi trūkumi, vai nelūst, nenes bieži labot, kādu ieteiktu pirkt, utt.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Lielākoties gan sludinājumos tie pastiprinātāji ir tādi, kuri vairs nav ražošanā un attiecīgi — arī pārdošanā. Bet nu jā, reizēm var atrast arī tādus, kas vēl eksistē veikalos. Paldies par ieteikumu!

Otrs faktors — man patīk «jaunas preces sajūta». Reizēm tā apziņa vien, ka prece ir nelietota, ir patīkama. Tas pats process — izpakot no kastes, plēvēm; just, ka neviena podziņa nekur neķeras utt. :D

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jauna prece ir jauna, taču ne vienmēr mūsu finansiālās iespējas ļauj iegādāties visu jaunu, tad arī ir jāizsver vai sākotnējais dažus latu ietaupījums tomēr neizvēršas par krietni dārgāku prieku nekā jaunas preces iegādi.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

«jāizsver vai sākotnējais dažus latu ietaupījums tomēr neizvēršas par krietni dārgāku prieku nekā jaunas preces iegādi» — nu jā, šis arī ir tas lielākais iemesls, kas mani baida. :)

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Šeit vietā ir vecu vecais latviešu tautas sakāmvārds - Skopais maksā divreiz!

adolfs, pirms 13 gadiem :

skopums sākas tur, kur beidzas trūkums

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

adolfs

+6756

 
viss atkarīgs no meklēšanas entuziasma;
lielākoties lietotu resīveri vai pastiprinātāju var nopirkt pat zem 100 Ls, kurš pēc saviem dotumiem ir tālu priekšā veikalā izliktajai jaunai precei. katrā ziņā, pēc parametriem analogu veikalos izliktajiem 100/150latniekiem, lietotus var sameklēt apm. pa 25 – 40 Ls. operējot ar Tavu iespēju budžetu, es mērķētu uz pagājušā gadsimta aparatūras plauktu;
neesmu speciālists vien tikai “prasīgs” lietotājs, mani pašu fascinē vinila ziedu laiku aparatūra un šodien, par ļoti pievilcīgam, fantastiski ekonomiskām cenām, var sameklēt grandiozas vintage Hi-Fi dekas – kaut gan gaume jau ir subjektīva;
uzskatu, ka meklējot/pērkot lietotu skaņas aparatūru, skalā ieguldītā nauda/rezultāts, būsi vinnētājs.

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

P.S. man ir nedefinējama pārliecība, ka pērkot augstas klases lietotu aparatūru, par ieguldīto naudu ir iespēja gūt krietni labāku rezultātu (atšķirībā no auto, tādus pastiprinātājus/resīverus parasti pērk rūpīgi ļauži)

adolfs, pirms 13 gadiem :

jā par ķibelēm:
mēdz būt izžuvuši (čerkstoši) skaņas, tembru potenciometri, bet tas ir viegli novēršams pat paša spēkiem

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Paldies par atbildi.
Meklēšanas entuziasms vēl būtu, bet visu ierobežo budžets. Tāpēc jau arī ir tā, ka par to naudu (ja lietots, tad vairāk par 120 Ls negribētos maksāt, ja veikalā par 155 Ls var dabūt) nav diez ko liela izvēle.

Un lielākoties par to summu sludinājumos tie pastiprinātāji gluži vienkārši ir par vāju jaudas ziņā. Cik zinu, tas neesot veselīgi, jo tādā gadījumā pastiprinātājam liela slodze utt.

P.S.: Es arī neesmu specs un man pat līdz prasīgam lietotājam vēl ir jātiek. :D

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

«jo tādā gadījumā pastiprinātājam liela slodze» — nu tas ir... Gribēju teikt, ka vienkārši skaļruņus nepavilks. Man viņiem ir 70W RMS un kaut kur salasījos gudrības, ka pastiprinātāju ideālā variantā vajadzētu izvēlēties apmēram 2x jaudīgāku par skaļruņiem, lai tas varētu konstanti nodrošināt skaņu bez kropļojumiem.

Bet nu labi, tas ir no sērijas «viena tante teica». Es pats no tām lietām maz ko saprotu.

adolfs, pirms 13 gadiem :

pie budžeta, kuru patlaban kontrolē, izvērtē pats, kas Tev šobrīd būtiskāks – skaņa vai garantijas talons. šīs galda aparatūras vēsturi nelīdzinu nomuļļātiem telefoniem, sadzīves tehnikai, valkātām drēbēm vai izbijušai datortehnikai. es raugos, uz šo pozīciju apm. tā pat kā piem uz lietotu rolsroisu (ja vien iepriekšējais īpašnieks nav bijusi cirkus trupa vai tabors) jauna žiguļa vietā;

adolfs, pirms 13 gadiem :

tas ir viens, bet otrs man vnk patīk vintage aparatūra /tās skaņa, arī vintage mēbeles un to šarms (to pimlietotājs es tā kā tā tīri fiziski nevarētu būt);
dažādos maiņas/pirkšanas ceļos sev esmu nokomplektējis to ko nekādi nevarētu atļauties iegādāties jaunu;
protams, pērkot acis jātur vaļā

adolfs, pirms 13 gadiem :

P.S. bez šaubām, bezgala patīkami jau izsaiņot neskartu, tikai savu, mantu, bet esmu apguvis kompromisu spēju;
lūdzu nepārprast:
ar visu savu penteri ne mazākā mērā necenšos Tevi pierunāt no žulganiem tipiem pirkt kaut kādu second hand, tik padalījos savā redzējumā

adolfs, pirms 13 gadiem :

P.P.S. par jaudu:
- esmu viedokļa, ka tieši skandām/tumbām jābūt ar rezervi, piekritējs

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu jā, tava pozīcija man arī ir saprotama. Tāpēc jau arī es apsveru domu pirkt lietotu, jo, kā jau tu teici, gluži tāda paša iemesla dēļ — «to ko nekādi nevarētu atļauties iegādāties jaunu».

Bet bail tomēr ir. Vienkārši negribas iegrābties. Tāpēc arī gribēju noskaidrot, ar kādiem defektiem visbiežāk var sastapties, pērkot lietotu.

Nē nu ok, nav jau kur skriet. Katru dienu sludinājumos uzrodas kas jauns. Tik regulāri jāiemet acis. :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars Amolins

+167

 
elektronika japerk tikai un vienigi jauna un jamekle uzticamas firmas

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.