Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1907 skatījumi

Kāpēc pastiprinātājam pa retam pazūd skaņa vienā pusē?

Sadzīves tehnika un elektronika » Mūzika un mūzikas atskaņotāji

Pioneer A-407 — http://ej.uz/tk8g

Ik pa laikam pazūd skaņa kreisajai pusei. Bet, kad izslēdz ārā un ieslēdz pa jaunu, atkal skan. Un interesanti ir tas, ka ir pieslēgti divi tumbu pāri un kad tā skaņa pazūd, tad pazūd abiem pāriem kreisajai pusei. Ā, ja nekļūdos, tad laikam pavisam nepazuda. Ja nogriež balansu 100% uz kreiso pusi un uzgriež normāli skaļumu, tad knapi var kaut ko dzirdēt.

Ja tur kaut kas beigts, tad beigts. Tad neskanētu. Bet kas tā par figņu, ka izslēdz un tad iet?

Tādi joki notiek apmēram reizi 2-4 nedēļās.

Pirms 13 gadiem

Ja tas maina lietas būtību, tad piebildīšu, ka viņš ir pieslēgts pie kompja (Line) un atskaņoju ar Winamp. Skaņas karte ir kaut kāda parastā iebūvētā.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Izejas pastiprinātājtranzistors gatavojas savām bērēm. Tie visbiežāk arī nomirst pēc kāda laika. Remonts nav sarežģīts, tikai detaļa var maksāt pāris desmitus latu. Atkarībā, vai vienā čipā visi pastiprinātāji, vai vairākos.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu ja pāris desmitu latu, tad nekas traks nav. Tad vienkārši gaidīšu, kad viņš sāks čakarēties tik bieži, ka man tas sāks reāli traucēt un tad nesīšu remontēt.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris

+22646

 
Sasilstot mainās režīms vienā izejas kaskādē.Visticamāk esi kādreiz pārkarsējis izejas tranzistoru vai mikroshēmu,nezinu kas tur stāv.Ja tas ir tranzistors varbūt nomainīsi pats,mikroshēmu labāk neaiztiec.Es tās lodēju ar iezemētu lodāmuru kurš ir arī mazas jaudas,lai nepārkarsētu.Kādā gadījumā parādās arī kāds <aukstais>lodējums,kurš arī uzvedas līdzīgi.tā ka atliek vien meklēt un atradīsi!

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Šo te daļu «Sasilstot mainās režīms vienā izejas kaskādē» vari lūdzu nedaudz saprotamāk paskaidrot? Paldies.

Āris, pirms 13 gadiem :

Tas ir vienkārši,režīmi nozīmē katrā konkrētā punktā, lai piemēram tranzistors strādātu pareizi ir jābūt noteiktam spriegumam.Ja tāds pusvadītājs tiek pārkarsēts spriegumi dažādos punktos mainās.Tad sākas kropļojumi,karšana vai vienkārši tranzistors pārstāj strādāt.Dažās shēmās ir uzrādīti šie spriegumu režīmi.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Ā, tagad ir skaidrs. Paldies.

DamagE, pirms 13 gadiem :

ūldim un ārim abas atbildes būtu pareizas, bet es vispirms atvērtu aparāta vāku un palūrētu vai gadijumā iekšā nav sabiruši gruži kas izejas tranzistoru laiz uz īso, kas zin kādi zirnekļi siltumā iemitinājušies! ar parasto zobu birstīti visu izskrubinātu, ar kompresoru izpūstu arī smalkos putekļus, un tad turpinātu testu.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Fiziski apskatīt sākumā vienmēr vajag, var jau gadīties, ka tur, piemēram gliemezis gājis no viena kondensatora uz otru ..., vai nodedzis kaut kas ar melnu pleķi. Mūsdienās gan tas reti gadās.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
nēesmu specialists bet nav pamata domāt, ka dators padod regulē tavas kreisās tumbas. varbūt ar aparatūru problēmas-skaļruņu izejas. ja ne tad tieši ar padevi uz kreisām tumbām-aparatūra varētu būt vainīga !! kaut kas jūdzās iekšā nost-pirmie simptomi .

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

es domāju tieši pionierītis !!

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Esmu 99,9% drošs, ka aparatūra ir pie vainas. Bet dīvaini liekas tas, ka, izslēdzot un ieslēdzot, viss atkal skan. Ja tur būtu kaut kas beigts, tad jau viņš neskanētu vispār. Nesaprotu...

krokijs, pirms 13 gadiem :

princips līdzīgi kā datoriem kad pārslogo atmiņu tad viņš sāk lēnu vilkt, kad restartē, tad atmiņa atbrīvojas un viņš labi strādā. bet tur tas nebūs tieši tā, bet uz to pusi, kāda shēma ir bijusi pārslogota varbūt un tagad viņa pusceļā uz pilnīgu atboju- tapēc met tādus pigorus.

krokijs, pirms 13 gadiem :

izpirkt tādu vainu noteikti nav viegli-jo tur tomēr sastavs nav ne mazāk sarežģītāks kā datoriem. milijons shēmas un tukstots čipi. es un izpīpē kurš no visiem ir bojats !!

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Hmm... Varbūt viņam slodze par lielu un viņš tādējādi izslēdz vienu pusi? Kaut gan... Tādos gadījumos viņš parasti izslēdzas pavisam. Da hujviņzin, kas tur ir. Patiesībā pagaidām netraucē, bet mani moca doma par to, ka viņš drīzumā varētu nojūgties pavisam. To gan es negribētu.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Jo teorētiski jau nevajadzētu būt tā, ka vienai pusei ir lielāka slodze, nekā otrai. Jo balanss ir uzgriezts pa vidu un abas puses skan vienādā skaļumā...

krokijs, pirms 13 gadiem :

nevajadzētu-bet atkal noteikti ir tas par ko minēju, ka iespējams ir kaut kas sabojājies no iekšām, un tieši tas kas strādā komandā ar kreisās puses atskaņošanu !!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.