Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Roberts

+123

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1598 skatījumi

Austiņu notestēšana pirms iegādes

Sadzīves tehnika un elektronika » Mūzika un mūzikas atskaņotāji

Atsevišķās valstīs iespējams paklausīties/notestēt austiņas pirms to iegādes. Es nedomāju mazās austiņas pa 2,50 Ls un 7,40 Ls, bet jau bišķ nopietnākas lielās austiņas.
Pārdevēju teiktajā, ka ļoti labas, īsti negribās klausīties, jo: pirmkārt, tas ir katra subjektīvais viedoklis, un otrkārt, pārdevēji, diemžēl reti kurš no tās tehnikas ko saprot, un pārsvarā vienkārši paļaujās uz kastītes rakstītajiem tehniskajiem parametriem, kas bieži vien izsaka neko.

Lasot atsauksmes par dažādām austiņām internetā, diemžēl, arī jāpaļaujas uz katra cilvēka subjektīvo viedokli, jo bieži vien gadās, ka vienām un tām pašām austiņām ir gan ļoti labi vērtējumi, gan diezgan briesmīgi, tā kā gribētos pašam notestēt.

Vai Rīgā (Latvijā) ir kāda bode, kur to varētu izdarīt, un vai vispār Latvijā kāds nodarbojās specializēti ar dažādu "above average" austiņu izplatīšanu, ne tikai klasisko Sony, Philips, JVC, Panasonic, bet arī ar Koss, Sennheiser, Klipsch, Audio-Technica un Grado?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uz dzirdi diez vai ko pateiksi. Vajag no ražotāja pieprasīt frekvenču-decibelu un nelineāro kropļojumu- decibelu raksturlīknes. Vismaz padomju laikā skaņu tehnikai tādas tika pasēs līdzi dotas. Mūsdienās, ja tādas raksturlīknes nav dotas, visdrīzāk, ka austiņas ir švakas. Bet, ja raksturlīknes būs dotas, tad nez vai tavs maciņš (vai skopums) ļaus tās iegādāties.
Austiņām drīzāk svarīgi kā tās sēž galvā. Testam pamēģini tās noturēt stundas 3. Ja sāk palikt neērti jau pēc pusstundas, tad austiņas ir švakas

pirms 11 gadiem  

Roberts, pirms 11 gadiem :

Nu redz kas ir, protams, varam palikt ļoti tehniski, ar visām mērīšanām, līknēm, parametriem, bet tomēr, kā jau teicu, svarīgākais, ir kā pašam partīk, tā teikt subjektīvais viedoklis, gaumes jautājums, sauc kā gribi.

Internetā noteikti var atrast visām austiņām dažādus mērījumus, dažādus testus utt., bet pierdze rāda, ka ne vienmēr tehniskie parametri nosaka baudas līmeni klausoties.

Bet jā, tā sāk likties, ka cita varianta nebūs, kā vien paļauties uz citu cilvēku atsauksmēm.

Roberts, pirms 11 gadiem :

Vai arī pasūtīt austiņas no kāda interneta veikala, patestēt un izmantot iespēju 14 dienu laikā atgriezt preci! ;)

Oto , pirms 11 gadiem :

tā arī ir atbilde, izmanto savas tiesības. Tik klausies iesaiņotas :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Intereses pēc, parakājos internetā, vai tiešām nevar notestēt. Domāju, ka Hi end tehnikas pārdevēji šādu iespēju piedāvā. Te pāris adreses.
http://www.soundheaven.lv/lv/s/hi-fi-austinas http://austinu.remonts.miga.lv/index.html

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja maciņš ļauj, tad varbūt vajag pašam noorganizēt skaņu tehnikas raksturlīkņu mērījumus. Samaksā cilvēkiem, lai nomēra. Droši vien varētu nomērīt tā firma (JZ Microphones), kas priekš Lady Gaga taisa mikrofonus Mārupē. Gan jau RTU ar varētu palūgt kādu to izdarīt. Tik tie mērījumi var būt dārgāki par pašām austiņām.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+1360

 
Latvijā diez vai tāda vieta būs, kura būs ar mieru izpakot austiņas... Mēģini atrast pie paziņām un palūdz patestēt. Bet vispār Sony austiņas, kas maksā ap ~50Ls un ir ar vadu bieži lieto ierakstu studijās, tā ka kvalitāte ir gana laba - vajag tikai frekvenču diapazonu paskatīties.

pirms 11 gadiem  

Roberts, pirms 11 gadiem :

Tici man, ja tāda iespēja būtu bijusi, sen jau būtu to izmantojis, bet diemžēl vienīgās austiņas, ko pie draugiem/paziņām varu notestēt ir kādi lētie Maximas ACME varianti vai galējības ar Sennheiser HD-650.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Daļēji skaņas kvalitāte būs atkarīga arī no audio iekārtas un ieraksta.Esmu secinājis ,ka arī CD ierakstam kvalitāte mēdz būt dažāda un tas nebūt nav konstants lielums.
Arī es esmu ļoti prasīgs pret muzikas ierakstu atskaņojuma kvalitāti un pilnībā saprotu vēlmi nepirkt "kaķi maisā",bet diemžēl nezinu ,kur pastāv tāda iepēja pirms pirkšanas testēt austiņas un cik tām būtu jāmaksā ,lai pārdevējs būtu ar mieru izpakot un atkal tik pat skaisti iepakot nepirkšanas gadījumā.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.