Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1175 skatījumi

Kā dabūt pie "dzīvības" subwooferu ?

Sadzīves tehnika un elektronika » Mūzika un mūzikas atskaņotāji

Ir mašīnas subwoofers ar pastiprinātāju un ir 2 tumbas no mūzikas centra.Gribu viņu pieslēgt mājās,bet kā zināms mašīnas subis iet uz 12v, bet mājās ir 220v. Ko vajag lai viņš skanētu? Datora barošanas bloks par vāju, mašīnas akumulatoru nāktos bieži lādēt. Kur dabūt kādu strāvas pārveidotāju un vai ar to pietiks?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+22646

 
Datora barošanas bloks būs labs variants jo no tā var noņemt lielu jaudu,tas ir kompakts un tas ir impulsa barošananas bloks.Tikai attiecīgi savieno ieslēgšanas vadus.Pats galvenais ka tur dabūsi ideāli iztaisnotu spriegumu.

pirms 11 gadiem  

Āris, pirms 11 gadiem :

Par akumulatoru lādētāju gan nav nopietni jo tik lielu kasti un ar nestabilizētu spriegumu nav vērts pat mēģināt.

adolfs, pirms 11 gadiem :

vai parastais štepselis/strāvas pārveidotājs (tipa no skuvekļa, matu fēna vai veca skenera) ar attiecīgo 12v izeju nederētu?

Āris, pirms 11 gadiem :

No skuvekļa utt.nederēs gan jo spēj nodrošināt tikai dažus miliampērus,bet vajadzēs vairākus ampērus.Nenokā nekas nerodās!

Krātiņš Būris, pirms 11 gadiem :

Barošanas bloku varētu izmēģināt. Šeit itkā parādīts kā saslēgt un liekās pavisam vienkārši, bet varbūt kaut ko vēl ņemt vērā un vai vispār šādi ir ieteicams slēgt? http://www.youtube.com/watch?v=M2x9K-0EFBc Kā saprast "dabūsi ideāli izstaisnotu spriegumu" ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reinis Niedra

-22

 
Bet jāskatās arī to piemēram cik Watti ir tajam subim kautkur parocies un piemeklē pareizo pastiprinātāju ar izeju atbilstoši apmēram kā subom var arī vairāk

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Akumulatora lādētājs 12v derēs,bet būs dzirdamas maiņstrāvas pulsācijas cauri,jo maiņstrāvai ir 50Hz frekvence, taisngriezis(sastāv no 4diodēm) to pārveidos uz līdzstrāvu,bet tā nebūs vienmērīgi plūstoša strāva,jo rodās šie sīkie strāvas pārrāvumi dēļ frekvences, kas rada dūkoņu.Manuprāt vienkāršākais risinājums būtu pielikt pie lādētāja kondensatoru(25v 6000 mikrofaradu) tur kur ir 12v līdzstrāva.25v kondensatoru tādēļ,ka kondensators pacels spriegumu (bez patērētāja būs ap 18-20v )un tas var neizturēt ja tas būs 16v .Un jo lielāka kapacitāte kondnsatoram jo labāk.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

izmanto akumulatoru lādētāju ! :D

pirms 11 gadiem  

Krātiņš Būris, pirms 11 gadiem :

Izskatās ļoti labs variants, viņi visi der visiem akumulatoriem vai katram citādāks?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.