Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67090 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ivars Miigulis

+140

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2423 skatījumi

kā darbojas tranzistors?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Svieki, negribu nekādu wikipedia, visi tehniskie skaidrojumi jauj izpētīti, vajag cilvēku valodā, bet tehniski, zinu ka kkas ir sastībā ar pusvadītājiem un pnp vai npn... :)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tranzistors ir darbojas tāpat kā ventilis to tā var salīdzināt. Līdzīgi darbojas arī triode. tranzistoram ir bāze kolektors emiters uz bāzi padot kādu elektrisku impulsu un tranzistors atverās sāk plūst strāva no emitera uz kolektoru. Tranzistoru var salīdzināt ar divām saslēgtām diodēm ja savienoti diožu katodi tad tranzistors būs PNP vai otrādāk anodi savienoti tad būs NPN.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Trīs vadi. Kad pie viena pieliek noteiktu spriegumu, tad otrais un trešais atveras (savienojas) un tiem cauri var tikt pat krietni lielāks spriegums. Tas tā stipri tautas valodā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.