Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1775 skatījumi

Pjezo šķiltavas

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Ar gadiem mājās sakrājusies vesela kolekcija ar glītām, tomēr slikti kalpojušām Ķīnas šķiltaviņām. Vizuāli tās saglabājas labāk kā funkcionāli.
Kas notiek ar pjezo mehānismu, kā tas nolietojas, ka lādiņa intensitāte (spriegums) ir tik zema, ka nespēj aizdegt gāzi?
Kāds īsti ir mehānisma darbības princips, kādas vielas, to mijiedarbība rada elektrisko lādiņu, kā notiek izlāde?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pjezoelektriskajiem kristāliem ir nesimetriska forma. To strauji saspiežot pareizā virzienā kristālu režģis tiek pagrūstīts/palocīts. Tākā režģis sastāv no lādētām daļiņām atomu kodoliem, kuri ir izgrūstīti, tad elektroni cenšas līdzsvarot to, bet izgrūstītā režģa struktūra neļāuj to izdarīt tieši, tādēļ elektroni skrien apkārt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

tads pats ir ari PSRS plasu atskanotaja galvinja vari pameginat ar kvespuldzi tadu eksperimentu tikai tas pjezo kristals jaiznem no skliltavas tumsa istaba tikai jabut jatur roka kvelspuldze pievienot klat to pjezo kristalu taja kvelspuldze vares redzet ka lec dzirksteles vai to pasu ar dienasgaismas spuldzi ta dienasgaismas spuldze var but izdegusi biskit spides no pjezokristala man liekas ka ari spid dienasgaismas spuldzes elektrostasiska sprieguma tikai vajag lielu kemmi lai kemmejot uzkratos lielaks ladins

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.