Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2666 skatījumi

Kādu elektrisko ūdens sildītāju izmantot lai ekonomētu eletrības patēriņu ?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Kurš elektro sildītājs ir ekonomiskāks- ar jaudu 500 W; 750 W vai 1000 W ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Renārs Millers

+1799

 
Ekonomiskāk būs slēgt uz pus jaudu, jo tad pašā boilerā ir zemāka temperatūra un līdz ar to viņš atdos mazāk siltuma pa to laiku kamēr viņš vnk stāv karsts un neviens viņu nelieto...

pirms 13 gadiem  

Mehs, pirms 13 gadiem :

Dīkstāvē var neslēgt vispār, bet ja vajag, tad vajag!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Mehs

+4218

 
Ir nezūdamības likums - pieliktā jauda ūdens apsildei pēc vienas metodes (teņa vai spirāles) ir nemainīga. Elektriskās jaudas regulatori, kas regulē spriegumu ir dažādi un tie nedaudz nozog lietderību (uz pusvadītājiem ir lietderīgāki), bet tādus boileriem neizmanto. Parasti ir regulējams kontakttermonetrs - slēdzis, kas ieslēdz vai atslēdz sildītāju. Vis lielāko lietderību nosaka ūdens patēriņa daudzums, bet pēc tam boilera pakojums. Ja pakojums ir švaks, tad pie karstāka ūdens vairāk apsildīs telpu. Vēl ir nozīme ūdens kvalitātei, ja sildelements apkaļķojas, tad lietderība samazinās. Pieslēgumam arī ir nozīme, pie 380V ir lietderīgāk, nekā pie 220V, jo trīsfāžu slēgumā būs mazāka strāva vados un mazāki zudumi instalācijā. Lai ietaupītu labāk jau sākumā izvēlēties lietderīgāko ūdens apsildes veidu - spirālei ir viss zemākā lietderība, labāk pasūtīt apsildi uz ūdens jonizāciju - 40% ir mazāks el-patēriņš vai izmantot citas metodes.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Sildītāju ar saules kolektoru. Ūdens sasilst no saules siltuma un nemaz netērē elektrību.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Atvainojos. Šī gan nebūs atbilde, bet vēl viens jautājums. Kā ekonomiskāk izmantot? Vai slēgt uz pilnu klapi, vai uz pusi? Vai tas ietekmē izmaksas. Jo, ja slēdzu uz pilnu, tad ūdens sanāk karstāks, bet izlietojas mazāk, bet ja siltu, tad izleju visu.

pirms 13 gadiem  

Jurģis Čeksters, pirms 13 gadiem :

šeit vari apskatīt visus iespējamos enerģijas taupīšanas veidus http://www.macies.celotajs.lv/publ/learn/environment-lv/html/ch02.html

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.