Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

tas ta4u Jōņs

+1455

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3781 skatījumi

Kāpēc parastais skābes akumulators neder patstāvīgai lādēšanai un izlādei, bet gēla un svina der?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

praktiski visos saules batareju un vēja ģeneratoru forumos ir rasktīts, ka parastie skābes (auto) akumulatori neder patsāvīgai lādēšanai un izlādei? vai tas ir saistīts ar sprieguma maiņu, vai akumulatora sastāvu(ātra sasilšana, lielāka H2 izdale, lielāka nolietošanās un īsāks mūžs)? gēla un svina akumulatori pieļauj iespēju visu laiku tikt pārlādētiem nu jauna..
KĀPĒC AUTO, kurā ir parasts akumulators, 230V inverteris, viss strādā bez problēmām, bet ārpus auto, pie ārēja lādētāja ieteicami ir gēla akumulatori?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tieši svina-skābes akumulators der pastāvīgai lādēšanai, tikai uzlādes spriegumam 12V akumulatoram jābūt 13,5 - 14V. Vislabāk tas darbojas tieši buferrežīmā, kad to uztur pēc iespējas uzlādētā stāvoklī, apmēram 90-100%. Nav ieteicams to izlādēt vairāk par 50%, jo ilgstoši to turot izlādētu var sākties plašu sulfatācija un jaudas samazināšanās un pastiprināta karšana dēļ palielinātas iekšējās pretestības.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tev drusku putra šajās tēmas ir sanākusi. Svina-skābes akumulatorus (kā mašīnā) nedrīkst iztērēt līdz zemam spriegumam - viegli nokaut pavisam. Gēla akumulatoriem priekšrocība tāda, ka tie neizdala gāzes un tos var grozīt un mētāt kā grib - tas gan vairāk jūrai vajadzīgs. Un pats galvenais - deep discharge akumulatoriem nekaitē, ja tos izlādē līdz ļoti zemam spriegumam. Tiem arī nav nepieciešama apkope.
Svina akumulatoriem grūtāk konstatēt cik tas pilns - pēc voltāžas neko nepateiksi. Līdz ar to cita lādēšanas/tērēšanas regulēšana jālieto. Un ventilācija nepieciešama, dzīvojamās telpās nedrīkst turēt. Uz kuģiem svina akumulatoru gadījumā tiem ir speciāla ventilācija, atsevišķi no citām ventilācijām. Svina ir lētāki paši akumulatori. Ja to visu ņem vērā, tad ar svina-skābes akumulatoriem mierīgi var darboties.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

DamagE

+26662

 
Es noprotu, ka tā nederēšana varētu būt vairāk saistīta ar ekoloģiskumu un drošību dēļ ūdeņraža gāzes, varētu vēl būt svina akumulatoru iekšējā pretestība augstāka kā gēla akumulatoros, kas ar laiku paaugstinās, jo no svina plāksnēm sabirst nosēdumi akumulatora apaksaa un tie sāk darboties kā vadītājs tērējot strāvu, bet reāli dabā mazajām mājsaimniecībam izmanto tieši svina akumulatorus [līdz 3kW], protams ūdeņradis izdalās un regulāri jāpielej destilēto ūdeni, uzsprādzis vai noindējies Latvijā neviens no tiem vēl nav!
Mans novērojums: http://img.lejup.lv/images/1309877014.JPG

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.