Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Juris

+204

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2916 skatījumi

Kas ir izdevīgāk, pirkt veikalā vienreizējās, vai vairākreižu uzlādējamās baterijas?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Kuras Jūsuprāt labākas lādējamās Ni Cd (niķeļa un kadmija) vai Ni MH (niķeļa un metālhidrīda)? Kāpēc?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
eneloop un Ansmann energy ir tās atkārtoti uzlādējamās baterijas, ko es izmantoju savam fotoaparātam un ne tikai.
Ja vajag bateriju pulkstenim, virtuves svariem vai kam citam tādam, pērku parastās baterijas, bet, ja runa iet par fotoaparātiem, diktofoniem un citām līdzīgām ierīcēm, tad obligāti uzlādējamās. naudas izdevīguma ziņā vislabāk pirkt uzlādējamās, jo tā Tu ietaupīsi daudz vairāk. Zinu cilvēkus, kuri fotoaparātam pērk parastās baterijas un kamēr viņi nomaina 6 bateriju komplektus ceļojuma laikā, es iztieku ar savām uzlādējamajām. Jārēķinās, ka, ja intensīvi izmanto uzlādējamās baterijas, pēc kādiem diviem gadiem tās būs metamas vai izmantojamas tikai piemēram pulkstenim, kas pie sienas pielikts. Cenas ziņā es pērku baterijas, kas ir ne lētākas par 6 latiem (2 gab). Toties ar tādām, kuras sākumā minēju, varu ar savu fotoaparātu safotografēt nonstopā 500 bildes, no kurām vismaz puse tiek bildētas ar zibspuldzi.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ni Cd (niķeļa un kadmija) baterijas - līdz šim šīs vienmēr ir man pierādījušas, ka ir vislabākās.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
NiCD ir vecs bateriju tips ar saviem būtiskiem trūkumiem. Jāpiebilst gan, ka katram bateriju tipam ir savi trūkumi. Izvēle atkarīga no pielietojuma. Daudzas lādējamās nespēj kārtīgu jaudu dot ārā, līdz ar to nav izmantojamas šur tur. Neatceros marku un modeli, bet bija viens fotoaparāts, kam absolūti nebija dzīvības ar labām lādējamām baterijām. Iespējams tādēļ, ka to voltāža ir tikai 1,2V, nevis 1,5V. Otrs variants, kur lādējamās būs kā suņanagla, mazpatēriņa ilgi darbojošos aparātos, piemēram sienas pulkstenī. Iemesls - salīdzinoši liela pašizlāde. Tad labāk ielikt nelādējamās Duracell un gadu varēs nemainīt, ja ne divus. Ikdienas lietām iesaku lādējamās NiMh, kuru cena nav augsta. Bet jālādē gan pareizi, lētos lādētājus iesaku neiegādāties un esošos sadalīt, iznīcināt utt. Lādētājs virs vismaz 20 latiem jau ir labāka investīcija un nesabojās jūsu baterijas. Diemžēl labas baterijas ne vienmēr izdodas atrast un apskatos nekur nav to kalpošanas kvalitāte un dzīves ilgums norādīts.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Lādēšanu skaits 1000 ir muļķības. Kamēr neizmēģināsi un neatradīsi labas pats, tikmēr nezināsi.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Energoietilpīgākas un jaudīgākas ir Litija baterijas, bet tām ir jāregulē lādēšanas un patēriņa jauda, citādi tās var ātri nokaut un kārtīgu uguņošanu izraisīt.
Interesants risinājums daudzām ikdienas vajadzībām ir lielie kondensatori, tādi kā auto audio sistēmām, bet tas ir vēl dārgāks projekts un arī jāregulē iekšā-ārā ejošā amperāža, citādi kārtīgs paukšķis var iznākt, vai nokurināt visu shēmu, ko grib barot.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

name name

+733

 
Ni MH tīri labas. Jau 2tro gadu viņas izmantoju.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ja lieto TV pultij un pulksteņiem, tad viennozīmīgi izdevīgāk parastās sārma baterijas. Ja fotoaparātam, zibspuldzei u.c diezgan rijīgai elektronikai, tad izdevīgāki ir NiMH akumulatori.
Ja fotoaparātu lieto 1 reizi gadā, tad gan labāk paliec pie parastajām sārma baterijām, jo tik reti lietojot akumulatori neatmaksāsies to kalpošanas laikā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Agris Bite

+4063

 
Es lādēju parastās baterijas un nekāda vaina.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Esmu nopircis uzlādējamās baterijas, maksā tikai ~0.25 Ls un kalpo desmitus reizes ilgāk...

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.