Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1018 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Vispirms jāatslēdz strāva un jāpārliecinās ,ka tās tiešām rozetē nav.Izskrūvēt veco rozeti,novērtēt vadu stāvokli.Ja tie ilgāku laiku karsuši,tad izolācija pie galiem būs sagruzdējusi un pie locīšans birs nost.Vajag pamēģināt vai vadu nevar uzmanīgi pavilkt uz āru ,lai iegūtu papildus garumu un bojāto galu varētu nogriezt.Parasti tiek atstāts lieks garums.Ja vadu izvilkt neizdodas,to var pagarināt ar jaunu gabalu pietinot un pielodējot,ja vads ir vara.Ja alumīnija vai arī nav lodāmura,tad var izmantot attiecīga škērsgriezuma vadu savienojošos "klucīšus" ar skrūvēm,kas gan nebūtu sevišķi labi ,jo var nebūt vietas kārbā un veidotos papildus iespēja sliktām kontaktvirsmām,saskares laukumiem.Tādēļ alumīnija vadus labāk savstarpēji cieši satīt un noizolēt.Nekādā gadījuma nepagarināt alumīnija vadu ar vara vadu ,jo savienojuma vieta drīz oksidēsies.
Nojaušu ,ka rozete bijusi noslogota un degšanai par iemeslu būs bijis vaļīgs vadu savienojums ar ligzdām.

pirms 11 gadiem  

Mārtiņš Antapsons, pirms 11 gadiem :

Rozeti nomainīt māku:) kā jau teicu nav nulles(pārbaudīts) pirmā doma bija panjemt no citas rozetes( pretējā sienas pusē, virtuvē +- 15cm attālumā ir strādājoša rozete) bet negribas urbties, štrobēties. Meklēju tajā sienā citu kārbiņu kkur noslēptu, bet nav.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.