Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tagad par T un V režīmiem.
T režīmu lieto nakts fotografēšanai ar statīvu. Pārslēdzot šajā režīmā, visu laiku notiek fotofilmas eksponēšana. Atrod naksnīgu pilsētas ainavu, uzliek fotoaparātu uz statīva, iestāda diafragmas atvērumu uz 16 pārslēdz uz T režīmu un atstāj uz 3-5 minūtēm. Tad fotogrāfijā var redzēt laternas, strīpas no mašīnu uguņiem, bet cilvēkus neredz, ja vien viņi visu laiku nestāv vienā vietā.
Pārslēdzot V režīmā tiek aizvērta diafragma un to lieto fotografējot ar statīvu, ja lieto laika slēdzi (fotoaparāta priekšpusē), to pagriež par 180 grādiem uz leju un tad nospiež mazu spīdīgu podziņu, kas ir virs tā un tad pēc tās nospiešanas pēc 8 sekundēm automātiski notiek fotografēšana. Tā var sevi fotografēt vai arī fotografēties kopā ar draugiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Šis ir jautājums par manu 22 gadus veco fotoaparātu. Ja fotografē ar zibspuldzi, tad slēdža ātrumam jābūt pozīcijā 30-X(šajā pozīcijā zibspuldze nostrādās pie pilna slē'dža atvēruma) un objektīva diafragmu atkarībā no fotografējamā objekta attāluma uzstāda no 2 līdz 16(diafragmas atkarība no attāluma ir attēlota uz zibspuldzes).Ja fotografē ārā, tad slēdža ātrumu lieto no 60 -500(jo ātrāk kustas objekts jo lielāks slēdža ātrums. Fotografējot ar ātrumu 1/30 un1/60 sekundes fotoaparātu jātur stingri rokās, lai nesanāk izsmērētas bildes. diafragmu uzstāda pēc apgaismojuma.
Piemēram fotografējot vasarā saulainā laikā lieto slēdža ātrumu 125 vai 250, bet diafragmu uzstāda no 11-16, ja filmiņas jutība ir 200. Ziemā apgaismojums ir daudz reizes sliktāks, tāpēc lieto slēdža ātrumu 60-125 un diafragmas atvērumu 2,8-5,6. To visu var precizi noteikt tikai ar fotoeksponometru. (turpinājums sekos.)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.