Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1404 skatījumi

Kāds printeris būtu piemērotāks retām printēšanas reizēm, privātai, mājas lietošanai ?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Pirms 10 gadiem

Melnbaltais lāzerprinteris, krāsainais lāzerprinteris vai krāsainais printeris.

Aicis, pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja retām printēšanas reizēm, tad patiesībā galīgi vienalga, cik tas toneris maksā. Man ir melnbaltais lāzernieks Samsung ML-1640, toneris maksā uz 35-40 Ls, bet ar manu printēšanas apjomu man viņš reāli būtu jāmaina reizi +/- piecos gados. Esmu tikai vienu reizi nomainījis un arī tikai tāpēc, ka oriģinālais bija pustukšs.

Un, ja drukā tik maz, tad jau vairs nav svarīgi, vai tas toneris maksā 20 Ls vai 40 Ls. Piecu gadu laikā tur tās kapeikas tāpat nejūt.

Krāsainajiem lāzerniekiem uzpildīsana būs dārgāka. Tur ir 4 krāsu toneri un attiecīgi arī kopsummā 4x dārgāk. Bet nu galu galā jau tas pats sanāk — ja reti drukā un reizi 5 gados maina, tad jau pofig. Turklāt, nebūs jau tā, ka visas krāsas beigsies vienlaicīgi.

Ar tinteniekiem nevajag pērties. Nafig. Nezinu, man nepatīk. Tinte 5x lētāka par toneri, bet beidzas 60x ātrāk. Ok, ir vēl tie varianti ar pudelītēm, bet tas atkal ir cits stāsts.

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Tātad lāzerprinteri es varu ielikt skapī, pēc pieciem gadiem atcerēties par to ka man kaut kur bija printeris un tam printerim ar krāsām vis būs ok?

    Frīdrihs Nīče, pirms 10 gadiem :

Tieši tā. Galvenais, lai nestāv mitrumā. Mitrums, man šķiet, ir lielākais ienaidnieks tonera pulverim. Tad viņš salīp uz kārtridža sieniņām utt.

Reālā situācijā, protams, zināms mitrums ir vienmēr, tāpēc, ja reti printē un attēls paliek blāvs, citreiz der to toneri izņemt no printera, kārtīgi sakratīt un ielikt atpakaļ.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

xr428

+771

 
ja krāsas neinteresē, tad melnbalto lāzernieku... tintinieks neiet kopā ar jēdzienu "retām printēšanas reizēm", viņam ir tendence aizkalst, to var iegādāties tikai tie, kas vismaz vienu lapu katru nedēļu drukā, bet ja nāksies cīņai pret aizkalšanu patstāvīgi drukāt tikai testa lapas, sanāks dārga pašizmaksa...

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Tagad jau "izlejamās" krāsainās tintes var nopirkt par simbolisku cenu un ja pats māk uzpildīt, tad tintes printera uzturēšana neko nemaksā.
Bet kā ir ar lāzerprinteri? Un ja vēl tas ir krāsainais. Cik zinu tad viens lāzernieka kārtridžs maksā dārgāk nekā jauns lāzerprinteris. Jautājums: vai arī tos var uzpildīt pats mājās ?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Ja neinteresē kvalitāte, tintes printeru kartridžus var pildīt gan pats, gan dot pildīt citiem, bet atšķirība izdrukātās lapas kvalitātē ir pietiekami liela , lai to vairs negribētos darīt.
Tas jau ir ražotāju mārketings - tirgot lētus printerus , bet dārgus kartridžus.

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Egil, par 10 euro neatmaksājas ķēpāties. Es vados pēc principa, ka katram jādara savs darbs un tas, ko viņš vislabāk prot.

xr428, pirms 10 gadiem :

Cik zinu tad viens lāzernieka kārtridžs maksā dārgāk nekā jauns lāzerprinteris.
---------------------------------------------------------------------------------------
jauns lāzernieks pārdodās ar tā saucamo domo kaseti, kurā pulveris ir tikai 30% no pilnas uzpildes... nez kāpēc mūsu pircēji neuzskata par vajadzīgu to izlasīt ražotāja aprakstā...

Aicis, pirms 10 gadiem :

Ivar, labāk tomēr vadīties pēc principa: nemaksāšu kādam par darbu, kuru pats varu izdarīt labāk.

Aicis, pirms 10 gadiem :

xr428, reti kurā veikalā pie preces ir pietiekams apraksts. Un reti kurš pircējs iegājis veikalā, lai nopirktu kaut kādu tehniku, dosies mājās, lai izlasītu šīs preces ražotāja aprakstu un tad atgriezīsies veikalā, lai noskatītu citu preci, jo iepriekšējai precei apraksts bija neapmierinošs vai nebija pieejams saprotamā valodā.
Tāpēc es vispirms pajautāšu cilvēkiem, kam jau ir kaut kāda pieredze. Paldies par atbildēm (+)

xr428, pirms 10 gadiem :

veikalos izliktajos preces aprakstos vispār nav jēgas skatīties, jo izskatās ka tur pārsvarā strādā ļaudis, kam nepietiek saprāta preces aprakstu paņemt no ražotāja mājaslapas... bet nu saprātīgam pircējam jau nu vajadzētu vispirms aplūkot izvēlēto modeli ražotāja mājaslapā un tad ar googles palīdzību arī palasīt, ko par viņu izsakās tiem, kas jau ir doto preci iegādājušies... tad nebūs jāpērk kārtējais kaķis maisā, uz ko pierunā visrunātspējīgākais pārdevējs...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Pamatā jāzin, kāds Widows ir 32 vai 64 biti. Ar 64 neiet vecie printeri, bet tie ir lēti un iet suņa mūžu. Piemērām HP 1000, 1100, 1200 var izpritēt vismaz 2000 lapas un katridža uzpilde līdz 15 euro. Jaunajiem printeriem dārgāks ir čipsis pie uzpildes.

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Kas ir čipsis? Vai tā ir tā mazā mikroshēmiņa pie kārtridža, kas neļauj printēt no otreiz uzpildīta kārtridža?

Aicis, pirms 10 gadiem :

Man ir Windows7 ultimate (32bit), jo 64 bit versija neatbalsta vai grūtāk atrast daudzus draiverus.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.