Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3889 skatījumi

Vai ir izdevīgi apsildīt mazu istabu un virtuvi ar elektrisko eļļas radiatoru? Cik apmēram būtu jāmaksā pa elektrību?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Vai ir izdevīgi apsildīt mazu istabu un virtuvi ar elektrisko eļļas radiatoru? Cik apmēram būtu jāmaksā pa elektrību, ja sildītāju slēgtu 2 reiz dienā un tā jauda ir no 1500-2500W?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
-elektrība ir dārgākais apkures veids,
-2x dienā ieslēdzot un uzreiz izslēdzot droši vien būs jāmaksā ļoti maz :),
-ja nopietni, piemēram, sildītaja jauda ir 1500W, tad maksimālajā režīmā tas patērēs 1,5kW stundā jeb 1,5kWh. Elektrības cena būšot ~0.17EUR par 1kWh, tātad stundu darbinot šādu sildītāju uz pilnu jaudu būtu jāmaksā 0.17*1.5=0.255 EUR
-precīzākus skaitļus grūti prognozēt, tie atkarīgi vairākiem mainīgiem un nemainīgiem lielumiem (telpu izmēri, novietojums, siltinājums, komforta temperatūra, laiksapstākļiem aiz loga, kas kopā veido siltumzudumus), aptuvenu priekšstatu var mēģināt gūt http://www.siltumaserviss.lv/apkures-kalkulators.html
-ja telpās uzturaties ļoti maz, var apsvērt infrasarkano staru sildītājus, atrodoties to starojuma zonā siltuma sajūta ir momentāla, taču citādi tie nav ar neko ekonomiskāki.

pirms 9 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 9 gadiem :

Jādomā uz priekšu,nevis kā vienas dienas saimniekiem.Visas šīs ierīces ir priekš tiem kam daudz naudas,vai tiem iepriekšminētajiem.Jāliek ir siltā grīda(elektriskā),virtuvē ar 2 kvadrātmetriem būs ar atliektiem galiem,lai šajā laikā piesildītu arī to istabu.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Ja telpās uzturas maz, tad sildīt grīdu ir vismuļķīgāk un neekonomiskāk, jo, lai sajustu siltumu paies ilgs laiks un būs lieks energopateriņš. Siltā grīda nenoliedzami ir ļoti komfortabla, bet ar izdevīgumu maz sakara un ir lieli kapitālieguldījumi, jādemontē viss grīdas segums, jāsiltina, ja nesiltinās, tad būs siltumzudumi uz pagrabu, zemi, vai kaimiņu lejā...

JanKa, pirms 9 gadiem :

Ja gribam ātru siltuma sajūtu konvektors ar ventilatoru vai infrasarkanais sildītājs, varam ieslēgt tikai tajā brīdi, kad esam telpā, inerce nekāda, bet var protams atstāt sildīt telpu visu laiku ieregulējot termoregulātoru.
Eļļas radiators - siltuma sajūta būs pēc brīža, kad eļļa uzsils, bet arī siltums tiks atdots ilgāk.
Fiziku nepiemānsi elektrības patēriņš būs vienāds abos gadījumos, ja vēlamies ilgaicīgu siltumu. Ja īslaicīgi, tad eļļas radiators zaudē.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 9 gadiem :

Bet siltā grīda darbosies līdzīgi kā siltummūris krāsnij,kamīnam.Tāpat piem.uz nakti var izslēgt ārā,lai netērē strāvu,un pat no rīta grīda un telpas būs siltas.Būs daudz lielāki ieguldījumi,tas tiesa,bet atdeve,patēriņš būs daudz mazāks.Un 1,5 kW stundā,tas jau ir kosmoss...Kamēr silda,tikmēr labi,kā atslēdz strāvu tā momentā auksts.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Akumulācija elektrības patēriņu nesamazina tikai palielina nevajadzīgus zudumus :) Tipsiks pieņēmums nesiltinām telpām ir 100 W/m2 , 15m2 istabiņai 1,5kW būs realitāte aukstajā laikā. Un lai nodrošinātu vienu temeperatūru ir pilnīgi vienalga kā elektrību pārverš siltumā - sildot grīdot, dedzinot kvēlspuldzi ar eļļas vai citu sildītāju patēriņš nemainīsies, jo siltumzudmi nemainās un apskatot šos sildīšanas veidus nevienam nav lielāks lietderības koeficients.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Elektrības gadījumā visiem aprunātajiem sildīšanas veidiem lietderība ir praktiski 100%, tātad visa elektrība tiek pārvērsta siltumā.
Cita runa ir par siltumsūkņiem, kas spēj no 1kW/h elektronerģijas saražot pat 5kW/h siltuma, jo aukstāks jo lietderība mazinās un tuvojas parastam sildītājam.
Siltās grīdas ūdens apkures gadījumā ir cits stāsts, tās palīdzēs ietaupīt, jo lai nodrošinātu komfortu pietiek ar 30C, un nav jāsilda siltumnesējs līdz 60...70C kā radiatoriem.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 9 gadiem :

Labi,nestrīdēšos par tiem patēriņiem,neesmu salīdzinājis elektrosildītājus praksē vienu ar otru.Bet pašam ir Devi sildelements vannas istabā kādus nepilnus 2 kvadrātmetrus.Durvis vaļā uz vēl vienu telpu kur aiziet tas siltums.Darboja uz 4-to daļu jaudas,pie lielajiem mīnusiem max uz pusi jaudas.Elektrības patēriņš mēnesī rēķinos praktiski maz jūtams.Tas ja salīdzina piemēram to patēriņu par 1,5kW stundā,un tur mēneša beigās ir kosmoss.Tas no paša pieredzes..

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 9 gadiem :

Tas par siltumsūkņiem cik tie labi un ekonomiski ir galīgi aplami,to vienīgi reklamē paši ražotāji.Paziņam mājā ierīkoja to brīnumu,tagad nožēlo ka paklausīja saldajām reklāmām,aukstajā laikā pie lielajiem mīnusiem jēgas nekādas,un par to ekonomiskumu arī tāds mīts.Beigās vajadzēja tik un tā ierīkot papildus apkuri.Tas ja salīdzina tikai ar elektrību darbināmiem sildītājiem,starp tiem jau siltumsūknis būs ekonomiskāks.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Heh laba mums diskusija izvērtusies, žēl ka jautājs nav ne vārda papildinājis :)
Skaidra runa, ka visticamākvisu laiku 1.5kW mazā dzīvoklī netērēs
Par siltumsūkni (gaiss-gaiss tas kurš pēc skata kā kondicionieris) jau minēju, jo aukstāk,s jo kļūs līdzīgāks parastajam sildītājam... ja vēl paveicies "iepirkties" agregātā kurš paredzēts vispārējam Eiropas tirgum, bet ne Skandināvijai, un pamatā ir kondicionieris, tad ir vakars, toties cena gandrīz uz pusi mazāka.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Ja meklē siltumsūkni tad obligāti Skandināvijas versiju, nevis klausamies tiešām saldos stāstos, ka "Latvijā vidējā apkures sezonas temperatūra ir 0C, tāpēc neuztraucaties, ka mūsu kondiconieris zemāk par -15C vispār nestrādās, toties maksā daudz lētāk par dārgajiem japāņiem... "

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 9 gadiem :

Tā ir.Bet kas nopirkts,uzstādīts tāds jālieto,ko tur vairs,no kļūdām jau mācās.Lielākā daļa cilvēku jau reizi dzīvē ir iekrituši uz šādām vai tādām reklāmām.Labi ka man ir vienkāršak,ienes tik malku,iekurina krāsnis un ir silti :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

anonims....

+821

 
Eļļas radiatori ir diezgan ekonomiski,sevišķi mazai telpai. Lai arī elektrība skaitās dārgākais apkures veids,ieslēdzot dažas reizes dienā,piem.no rīta un vakarā,nevajadzētu būt lielam elektrības patēriņam.Kā jau minēja,viss atkarīgs no vairākien faktoriem.Tā kā ,,eļļiniekos,, ir termostati,tad uz pilnu jaudu veselu stundu nekad neiet,viņi tak slēdzās paši ārā,un,kad temp.telpā nokrīt,atkal ieslēdzās...nu,kaut kā tā :):)

pirms 9 gadiem  

JanKa, pirms 9 gadiem :

Tev varētu pārdot arī elektrību spaiņos, ekonomisko versiju...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.