Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis G.

+2334

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1776 skatījumi

LCD/LED ekrāna formāts

Sadzīves tehnika un elektronika » Televizori

Sakiet, kāds ir veikalos pieejams vislielākais televizora ekrāns(cm/"), tikai ne platekrāns, bet parastais(3:4). Ļoti jau negribas pirkt 16:9, kur cilvēki mazi un plati un, ja videokameru pieslēdz, paraugoties uz sevi no malas var apvainoties :).Var jau attēlu pastiept uz augšu, tad paliek vetikālas malas. Kāpēc neražo liela izmēra "kvadrātiņus"? Vai pastāv platekrāni, kas nekropļo cilvēka augumu?

Pirms 14 gadiem

Vai pats lielākais ir ap 50cm?

Jānis G., pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Normāliem televizoriem attēla kropļošana nenotiek, vai ir alternatīvas - melnas malas, nogriezti sāni, zoom utt. Taisnība, ka tā staipīšana ir reti muļķīgs izdomājums. Bet neticu, ka visiem 16:9 ir tikai staipīšana. Pat manam 4:3 kineskopa lētajam teļukam ir visādi veidi, kā ekrānu izmantot un tikai viena no funkcijām ir staipīšana.

pirms 14 gadiem  

Jānis G., pirms 14 gadiem :

To arī daru, platekrāna filmām spiežu zoomu. Pie drauga skatījos platekrāna filmu uz Samsung LCD 38", bet pelēkās horiz. malas bija tā vai tā. Kā tas var būt? Kādā krogā redzēju tāda pat izmēra TV(neatminos marku, bet ne D-korejas), rādīja LNT ziņas, tur diktori bija puslīdz slaidi:) Vai tiešām dažādu ražotāju tehnika var rādīt pilnīgi atšķirīgi(ne kvalitāte, bet tieši attēla formāts)?!

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Tas tā var būt, jo daudzām firmām ir nepilnīgs R&D, iepriekšējo gadu desmitu pieredze, kur profesionālā līmenī nedaudz pastaipīja attēlu un skatītājs nemanīja. Kad no 4:3 jāstaipa 16:9 viņiem tas jau ierasta lieta, bet jau redzams ar nebruņotu aci. Kā arī to ir vienkārši izdarīt, daudz vienkāršāk nekā zoomot vai griezt, pielikt malas. Līniju perioda garumu pastaipa un ir.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Par to kas labāks 4:3 vai 16:9 daudz šķēpu lauzts, bet viss iet Full HD un 16:9 virzienā, un agrāk vai vēlāk tas būs standarts. Šobrīd nopērkāmās iekārtas gan televizori, gan amatieru, gan profesionālās kameras lielais vairums ir 16:9. Parādas HD satelītkanāli un arī pārējie kanāli arvien vairāk rāda un filmē materiālus 16:9. Protams tas ir mārketings, lai cilvēkus mudinātu pirkt jaunus TV, jaunas kameras utt, bet mūsdienās vairums tehnoloģiju tiek veidotas tā, lai pēc pāris gadiem tev būtu vēlme nopirkt jaunu.
Pēc saviem TV(filmu) skatīšanās paradumiem esmu 16:9 piekritējs un varu pieciest pāris pārraides ar pelēkām malām.

pirms 14 gadiem  

Jānis G., pirms 14 gadiem :

Tā jau ir, bet pagaidām visām pārraidēm ir pelēkas malas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.