Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5188 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Hz - mērvienība - herci, kaut_kas/sekundē

Šajā gadījumā jā - jo lielāks, jo labāk

100 Hz ir vidējs rādītājs, "slikts" ir relatīvs jēdziens, man pietiktu arī ar 100

pirms 11 gadiem  

Niks, pirms 11 gadiem :

"Most experts and reviewers saw an improvement in picture quality with the jump to 120Hz. But the same is not necessarily true of the increase to 240Hz. While some experts do see differences with the newer 240-Hz rates, others disagree - and even those who do see a difference say it's not as marked as the difference between 120Hz and the earlier 60-Hz refresh rate."
http://www.pcworld.com/article/184820/hdtv_hertz_refresh_rate.html

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Acs nespēj atšķirt jau pie 25 kadriem sekundē nekādu raustīšanos. Par 60 un 120 cilvēks var nesapņot atšķirt. Atšķirība būs acs nogurumā, attēlā neko cilvēks nespēj konstatēt. Viss virs 50 ir normāli. Divi simti ir tīri mārketings un ūdens liešana.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tagad jau zem simta nekā nav. Drīzāk jāskatās ir pikseļa ātrums, cik ātri tas izdziest, jo mazāk milisekundes, jo labāk.

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

ir audio pedera$ti un ir video pedera$ti. Dies dod nenonākt ne vienu ne otru nagos, jo cilvēks parastais vairāk uzmanību pievērš programmu saturam (vai tā neesamībai) nekā herciem - hujerciem, pikseļiem - šmikseļiem un optisko ieeju skaitam uz aizmugures paneļa... ;)

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Cilvēks ir "parastais" līdz brīdim ,kad sākās redzes problēmas un tad aizdomājas līdz šeit apspriestajai tēmai.Daži to dara agrāk un pareizi vien ir ,jo visapkārt ir tik daudz dažādu neredzamo ienaidnieku par kuru eksistenci neviens īpaši nerunā ,jo tas var kaitēt biznesam.
Piemēram, kas tā par iekārtu ,kas ar elektromagnetisko viļņu palīdzību padzen no mājas visus parazītus ,bet "nekaitē" cilvēkam.Domāju vienīgi tādēļ ,ka cilvēks salīdzinājumā ar kukaiņiem to nespēj sajust uzreiz...

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Priekšnieka komentāru izlasot atcerējos anekdoti:
Žurkas atnāk uz veikalu: Mums televizoru.
- Kādu gribēsiet, ar tādu un tādu krāsu gammu, LCD, vai plazmu, LED apgaismojumu, 3D arī?
- Vienalga, galvenais lai kanālu daudz.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Es saprotu tā,ka tā ir ekrāna frekvence un jo tā lielāka ,jo mazāks kaitējums acīm ,jo tās nespēj noreaģēt līdz ekrāna gaismas vibrācijām.
Lai gan, tas man škiet vāirāk mārketinga triks :)

pirms 11 gadiem  

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

visprecīzākā atbilde. Teorētiski cilvēka acij kaitējums mazinās pēc cik? 75hz? Tobiš tas nozīmē, ka attēls nomainās 75 reizes sekundē!

Jānis Kundziņš, pirms 11 gadiem :

Bet LCD TV un monitoriem ir deļ apgaismojuma CFL spuldzes kas izstaro UV starojumu nu lūk saka ka LCD pilnīgi nekaitīgs cilvēka acīm bet tā nav patiesība.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Vilnis Ribozols

+914

 
Uz LCD monitoriem tam nav nozīmes, jo LCD strādā pavisam citādi, un tie nekad nesitīs pa acīm (izņemot, ja būs ārkārtīgi tizla lampa aizmugurē).

Tas pats attiecas uz TV. Klasiskie, lielie, TV ir ar CRT-tipa ekrānu, un tiem ir fiksēti 50Hz, tāpēc ļoti var just, ka "sit pa acīm". High-end CRT TV strādā ar 100Hz, un tie ir draudzīgāki acīm. Taču jau daudzus gadus TV ražo vairs tikai LCD, un tie pa acīm nekad nesit. Nezinu par plazmām.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Plazmas no šā skatupunkta arī tādas pat kā LCD.

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

-6290

 
TV vietā varbūt labāk iegādāties kādu LEGO, šaha galdiņu un varbūt kādu Fizikas grāmatu? UN SĀKT DOMĀT!!!!! Par herciem mācija kurā klasē?
Herci ir pat pimpim pežā strādājot...

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.