Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 986 skatījumi

Problēmas ar televizoru.

Sadzīves tehnika un elektronika » Televizori

Nopirku jaunu televizoru, bet nerāda pa visu ekrānu filmas, bet reklāmas rāda normāli pa visu ekrānu. Izmantoju lattelecom dekoderis protams ir. Kādi ieteikumi, ko varētu izdarīt, lai arī filmas rāda pa visu ekrānu.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Artis Upenieks

+7243

 
Patiesībā filmas jau kopš 1950-ajiem gadiem holivudā un daudz kur citur uzņem 16:9 vai pat vēl platleņķīgākā formātā, vienkārši televīzijas senos laikos ir sapirkušas filmas 4:3 formātā un tādā arī rāda - citu loģisku izskaidrojumu es tam nezinu.
Nu vēl ir arī lieta tāda, ka Latvijā 16:9 formāta televizori laikam vēl ir mazākumā un televīzijas baigi neraujas mums izdabāt.
Un par digitāli filmētajām filmām - reāli tikai pāris gadus filmas uzņem digitāli, kopš ir 4k izškirtspēja priekš video. Slumdog Millionaire bija viena no pirmajām pilnībā digitāli uzņemtajām filmām.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
man dažos TV kanālos ir ok, citos dažām filmām rāda izstieptu attēlu...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aicis

+10511

 
Tu neko nevar darīt. Ja filma savā laikā tika uzņemta tādā formātā, lai to varētu parādīt pa visu ekrānu uz vecajiem kineskopiem tad šodien uz platekrāna ekrāniem to izstiepjot pa visu ekrānu cilvēki izskatīsies resni vai arī tiks apgriezta bildes augša un apakša(tātad neredzēsi pilnībā visu bildi) Filmas kas uzņemtas ar jaunākajām ciparu tehnoloģijām (un reklāmas) satur informāciju par izšķirtspēju ko tavs dekoderis nolasa un automātiski parāda ekrānam piemērotā kvalitātē(izmērā)

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.