Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1820 skatījumi

TV antena

Sadzīves tehnika un elektronika » Televizori

Sakarā ar 1. janvāri, kad no TV pazudīs LNT un TV3 man ir jautājums. Vai ir iespējams no āra antenas, kurš pieslēgts manam TV, pieslēgt vēl otru TV klāt? Jo otrs TV pagaidām ir pieslēgts pie istabas antenu, bet neķer citus kanālus, bet āra antena ķer visus.
Un kas ir jāpērk, lai to varētu izdarīt?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Būs jāmnopērk kāds antēnas dalītājs.Pie reizes tas var būt arī signāla pastiprinātājs.Sen nav bijusi vajadzība , bet domāju ,ka tos var nopirkt TV veikalos un iespējams pat DEPO attiecīgajā nodaļā, kur tirgo preces saistītas ar TV, datoriem un telefoniem.
Ar pastiprinātāju ieteiktu tādēļ, ka jebkurš dalītājs nedaudz samazina signāla jaudu un ja signāls nav stiprs, tas var iespaidot attēla kvalitāti.No otras puses , šie pastiprinātāji pastiprina ne tikai signālu , bet arī tā saucamos "trokšņus".

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Nevajag pastiprinātājus. Neesmu sastapies ar nevienu situāciju personīgājās mājās, kad ir vajadzīgs pastiprinātājs, nebūvē privātmāja tik sarežģītas sistēmas, lai vajadzētu kompensēt zudumus, pāris dalītāji neko sliktu neizdarīs. Laba antena un pareizs tās novietojums ir atbilde kvalitatīvai uzteršanai.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Var iztikt ar vienu maksājumu un skatīties katrs savu. Jāiegādājas Smart Wi Lite kodu karšu dalītājs. Nezināms( guglētājs) neapzina visas situācijas un savos spriedumos ir kļūdains. Spliteri ( signāla dalītāji) mēdz būt dažādi un pastiprinātāju jāliek pie antenas kurai nav aktīvā plate.

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Aktīvā plate, kas tas par zvēru? :)
Antena ir antena, pastiprinātājs ir pastiprinājs.Ir antenas, kurām pastiprinātājs iebūvēts, un tās sauc par aktivajām antenām, antenas bez iebūvēta pastprinātāja sauc par pasīvajām. Lai darbotos aktīvās antenas pastiprinātājs TV kabeli ir jāpievada, parasti, 5V spriegums, mēdz būt TV kas šādu spriegumu nedod.
Murmuļus, kas par santīmiem no lētiem materiāliem grib uzbūvēt kabeļu tīklu kā daudzīvokļu mājā, nepieskaitīju.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Nevaru iedomāties situāciju parastā privātmājā, kad savilko kabeļu garuma un spliteru radīto vājinājumu nevarētu kopemensēt ar pasīvās antentas pastiprinājumu.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Jautātājam nav ne 100m kabeļu ne n-tie spliteri, bet jau uzmācas ar pastiprintājiem, tas ir garām un nepareizi.

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Negribās strīdēties un skaldīt matus, jo katram mums sava pieredze. Lai vairākus televizorus nodrošinātu ar stabilu signālu vislabākais variants ir pasīvā antena +masta pastiprinātājs. Nav tikai 5V, ir pat līdz 20V. Runa jau nav tikai par 50 km. zonu ap raidītāju, bet atšķirīgiem uztveršanas apstākļiem visā Latvijā. Ja vairāki televizori, tad izdevīgāk maksāt par vienu kodu karti un signālu sadalīt, līdzīgi kā Viasat.
Un antenām plates var mainīt no aktīvām uz pasīvām un pretēji.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Nu, gandrīz vai sakāvāties ;)
Pilnīgi noteikti ,katrs no jums ir zinošāk par mani šajā jomā.Savas zināšanas ieguvu padomju laikā raidot kādā brīvā kanālā satelīta programmas.Toreiz satelīta uztvērēja komplekts bija +/- mašinas cenā un lai es neskatītos viens - sametām naudiņu un kopīgi nopirkām.Pieliku pie signāla izejas raidoša tipa antēnu ar armijas vajadzībām ražotu kabeļa signāla pastiprinātāju un apmēram 1km rādiusā varēja redzēt visi :)

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Barikāžu laikā pārraidīju kādu ārzemju satelīta programmu, kur ar ~3min. nobīdi varēja redzēt notikumus pie Iekšlietu ministrijas un Bastaikalnā.Brīnums kā manui nenopeilēja ne Sužu ne Ulbrokas torņi.Mūsu TV tad vairs nedarbojās.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.