Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1354 skatījumi

Vai ir TV antenas pagarinātājs?

Sadzīves tehnika un elektronika » Televizori

Televizoram raustās attēls. Ja pielieku antenu tuvāk logam, attēls uzlabojās. Gribu pielikt vēl tuvāk pie loga, bet antenas kabelis ir par īsu.

Vai ir tāds TV antenas pagarinātājs?
Ja nav, tad ko darīt, lai uzlabotu TV attēla kvalitāti?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ir 1,5 un arī garāki TV vadi pieslēgšanai telpās, kur pienākošais vads iebūvēts sienā ar kontakligzdu. Var vienkārši esošā vietā pielikt garāku, tikai vajag nedaudz iemaņu, dažus instrumentus un visticamāk jaunu štekeri ar TV ieejas galu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Varētu būt , ka signāls ir par vāju, vai antēnai maza uztveršanas jauda.
Ar vada pagarināšanu var arī zudēt jau tā vārgo signālu, ja netiks precīzi ievēroti savienošanas nosacījumi un izvēlēts atbilstošs kabelis.TV kabelis nav elektrības vads ;)
Domāju ,ka labāks risinājums būs jaudīgākas antēnas iegāde un ja iespējams,tās novietošana ārā pie sienas vai uz jumta, kur signālu nekas neaizsedz un ,iespējams, ir pat raidītājas antēnas tiešredzamība.
Vajag pakonsultēties ar kādu speciālistu specializētā veikalā, kur tirgo antēnas, lai tas palīdzētu izvēlēties apstākļiem piemērotāko.
Dažos gadījumos nedaudz var palīdzēt antēnu signāla pastiprinātāji, bet tie pastiprina visu - arī tā saucamos"trokšņus"

pirms 10 gadiem  

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Pie digitālā signāla visefektīvākie ir masta pastiprinātāji. Šajā sistēmā trokšņu un slikta attēla nav. Vai nu redzi skaidri, vai uz ekrāna krāmējas klucīši. Jautājums pēc būtības nebija par šo tēmu.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Jautājuma būtība bija par vada pagarināšanu , bet vai tas ir prātadarbs? Es tā noteikti nedarītu.

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Egil, ir nācies darīt ne to vien, kad dažādas situācijas prasa risinājumu. Un masta pastiprinātājs sevišķi efektīvs ir tad, ja pie vienas antenas pieslēdz vairākus televizorus.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Piekrītu, ka ir reizes ,kad jāizmanto visi pieejamie "resursi" un prātaspējas , lai pēc iespējas ātri atrisinātu radušos situācīju ,bet TV attēla kvalitātes uzlabošana nav tas gadījums, kas prasītu neatliekamu rīcību. Neciešu pagaidu risinājumus, jo tie atņem vēlmi atgriezties pie problēmas un to atrisināt kārtīgi.
Mājā diezivai ir attiecīgas pretestības TV kabeļa pagarinātājs un ja jāiet pirkt, tad nopērk labāku antēnu ar visu vadu un miers.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vilnis Ribozols

+914

 
Vajag normālu antenu bez visādiem tur pastiprinātājiem ! Pastiprinātāji bieži izbeidzās pēc negaisiem un tīkla sprieguma svārstībām. Prāta darbs nav pirkt TV antenu, kurai pastiprinātājs ir iebūvēts. Ja nu galīgi vajag to pastiprinātāju, tad pie televizora un ar atsevišķu barošanu, ne pa antenas kabeli ! Poļu režģim uzreiz ir jāizmet pastiprinātājs un tā vietā ir jāieskrūvē salāgošanas bloku http://www.semicom.lv/TV_SAT_DIGITAL/DVB_T_Virszemes_ciparu_TV_dekoders/Istabas_antenas/Simetrizators_TV_FM_antenai_48_798_MHz_ASP_SIM_LEM__547868_1399.html

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Ja tā ir istabas antena tad tā var darīt.
Skaties lielajos elektronikas veikalos vai dodies uz Argus(Vai depo, Krauta - arī varētu būt) piemēram un pērc komponentus un būvē vadu vajadzīagjā garumā pats. nTuvējo šķērsli kas aizsedz visu signālu vismaz izdosies apiet.
Paliek jautājums par zudumiem kabelī, bet tie noteikti nebūs tik lieli kā patreizējais šķērslis.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.