Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
LR akreditēs mācību iestādēs, akreditētu studiju programmu beidzēji var pielīdzināt savus diplomus un izglītības dokumentus jebkuras pasaules valsts izglītības dokumentiem. Ar to katrā valstī nodarbojas kvalifikācijas pielīdzināšanas iestāde, kas ir valsts institūcija, kas izvērtē ārvalstīs iegūto kvalifikāciju, diplomus, nepieciešamības gadījumā, sazinās ar izglītības iestādi, izvērtē kvalifikāciju un izsniedz izziņu par iegūtās izglītības atbilstību vietējai izglītības sistēmai, atsevišķos gadījumos var būt nepieciešams nokārtot arī kādu eksāmenu uz vietas, lai iegūtu augstāku kvalifikāciju, noteiktām profesijām tā ir pat obligāta prasība.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
ar LV augstāko izglītību viss ir kārtībā, tikai pareizi viņu pēc tam pacenties izmantot, lai tas būtu to vērts, neka citi ar augstāko izglītību ielas slauka, bet mācijušies līdz 30 gadiem un kaķim zem astes viss.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Piepensijas vecuma augstākās izglītības īpašnieki pie mums izglītībai atbilstošu darbu atrast lielākoties nevar. Kur ta liksies, jāslauka vien ir ielas.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Ne tikai piepensijas. Tūkstošiem jauniešu to nevar,brauc prom un strādā UK melno darbu.

krokijs, pirms 12 gadiem :

tā jau ir, tapēc jautājuma autoram iesaku pacensties to izglītību izmantot lietderīgāk. diezgan traki tas patiesībā ir !!

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Kvalificētais darba spēks izbrauc no valsts ne jau tādēļ,ka nevar atrast darbu, bet gan tādēļ, ka neapmierina Latvijā piedāvātais atalgojums, nespēj tikt galā ar kredītu slogu un ārvalstīs nekvalificētā darba darītājs saņem reizes 8 vairāk nekā kvalificētais darbinieks lauku rajonos Latvijā.Tā nav taisnība, ka visi cilvēki, kas izbrauc uz ārzemēm ar labām izglītībām strādā nekvalificētos darbus fabrikā. Ārzemēs strādā arī daudz ārstu, medmāsu, citu profesiju pārstāvji, pie tam savā specialitātē.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Katrs cilvēks pats izvērtē to, vai viņa zināšanas ir pietiekamas, lai strādātu savā specialitātē ārvalstīs, lai strādātu kvalificētu darbu nepietiek ar to, ka Jums ir arhitekta diploms no LR mācību iestādes, nepieciešamas ir arī valsts valodas zināšanas, tehniskā terminoloģija, bieži vien jānokārto eksāmeni un jāiziet sertifikācija, lai saņemtu atļaujas praktizēt citā valstī un cilvēki bieži vien apstājas pie nekvalificēta darba, kas tāpat ir daudz labāk apmaksātāks nekā Latvijā.

krokijs, pirms 12 gadiem :

ārzemes, tā ir atsevišķa tematika, bet kā būt ar latvijā dzīvojošiem cilvēkiem ar augstāko izglītību, kuri arī latvijā slauka ielas !!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Inta Lakstigala

+500

 
Augstākajai izglītībai ir jāsakrīt ar konkrētās valsts kredītpunktu sistēmu. Ja sakrīt, tad der, ja ne- tad var iegūt trūkstošos punktus, piemācoties klāt dažādus priekšmetus, utt. Ziemełamerikā ir iespējams pārkreditēties.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Chuck Norris

+16706

 
ir, ir, arī tālajās aizjūras zemēs latvieši ievazājuši pirmā līmeņa izglītību.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Lai cik tā Eiropa nebūtu atpalikusi, kāds kaut ko par šīm lietām ir dzirdējis arī tur.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.