Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Irina

+2096

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1107 skatījumi

Kāpēc LU sevi uzskata par primārāku augstskolu atšķirībā no citām augstskolām Latvijā?

Izglītība » Augstākā izglītība

Mīts vai patiesība?

Pirms 11 gadiem

LU - Latvijas Universitāte

Irina, pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Kurš tev to ir iestāstijis? Pilnīgas muļķības! Populārāka - varbūt, bet pārāka nav neviena.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pasaulē neviena no Latvijas augstskolām nav pazīstama, Latvijas ietvaros, protams, LU un RTU ir divas visvecākās un cienījamākās universitātes, to pastāvēšanas ilguma dēļ, kā arī piedāvāto studiju programmu daudzveidības dēļ. Augstkolu izvēlas pēc jums interesējošās programmas, Latvijā jau nu nav nevienas Hārvarda universitātes, vai vismaz kaut kam līdzīgam, popularitātes un izglītības kvalitātes ziņā.

pirms 11 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Stradiņa Universitāte katrā ziņā ir daudz pazīstamāka ārzemēs. Latviešiem jau daudzi nosaukumi vēsturiski šķiet tīkamāki un veido asociācijas ar Latviju, Latvijas Universitāte ir viens no šādiem brendiem, tāds brends bija arī Latvijas Krājbanka, diemžēl, daudziem cilvēkiem pat prātā nevarēja ienākt, ka šī banka sen jau pieder Krievijas miljonāram un no tās latviskuma tik vien kā nosaukums bija palicis.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

LU ir vienīgā augstākās izglītības iestāde ar Universitātes statusu.
Vērtējumu kritēriji nav gluži adekvāti. LU ir viennozīmīgi galvas tiesu pārāka par citām (stradiņus neskaitot), bet problēma ir nesakārtotībā. Daudzas programmas ir vienas no labākajām Baltijā un Eiropā, bet daudzas rādītājus velk uz leju (modernie, ekonomi, pedagogi). Ja būs spēcīgs Ķīļa sekotājs un paveiks reformu LU būs Pietiekami augstā un prestižā vietā.
RTU ir nodaļas, kur māca labus darbiniekus, bet pārsvarā RTU ir pārtaisījies par jaunatnes appisējiem, naudas izkrāpējiem. maksā - dabū nederīgu diplomu. RTU izglītības reforma skars vis smagāk, jo vecie stagnāti dabūs pusi no tūtiņdreijeru programām vērt ciet. Par citām īsti nav vērts runāt. rsebas..eishebas, turības rpivas utt... Ja cilvēks ir pietiekami debils, vai nemāk lasīt un rakstīt valsts valodā, tad droši šiš iestādes jums izsniegs lapeli.
Īss rezume: JĀ LU ir prestižākā, pieprasītākā un pārākā Latvijā un drīzumā arī Baltijā

pirms 11 gadiem  

Irina, pirms 11 gadiem :

Piedod, bet šeit runā arī Tavs stereotips. Vai zini, ka LU nesaukšu kurā fakultātē, taču macās cilvēki ar ļoti vājām valsts valodas zināšanām, turklāt viņiem nav nokārtots eksāmens pat valsts valodā. Un zini viņiem piedod gan gramatiskās kļūdas, gan runājot, tā teikt uzdāvina atzīmes.

Irina, pirms 11 gadiem :

Zini un tā Tevis dēvētās rsebas..eishebas, turības rpivas utt sagatavo praktiskākus speciālistus nekā daža laba skoliņa.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
Ko tavuprāt nozīmē "primārāku augstskolu"?

Tam iespējamas vairākas nozīmes. Ja šai tēzei nepiekrīti, nosauc kaut vai pāris augstskolas kuras pēc taviem datiem Latvijā ir agrāk dibinātas vai pārīti kuras praktiski vienīgajā publiskajā augstskolu reitingā jebkad ir bijušas pirms LU .

pirms 11 gadiem  

Irina, pirms 11 gadiem :

Tikai, ja LU ir tik primāra, tad kāpēc nav atrodama pasaules augstskolu topa 2000?

Ego , pirms 11 gadiem :

Tā arī nenosauci neatbildēji ne uz vienu no diviem jautājumiem

Pievienoju trešo jautājumu - nosauc pārīti LATVIJAS (par kuru tā kā prasīji) augstskolas kuras tur ir.
Nu nav nevienas tāpēc, ka ar tādiem studentiem kā tu tur netikt

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.