Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6241 skatījumi

Labdien! Gribētu pajautāt: vai kāds zin kaut kādu programmu, kura fiksē plaģiātu? Es būtu pateicīga par tiešu adresi internetā uz to :-)

Izglītība » Augstākā izglītība

Lieta tāda, ka uzrakstīju darbu pati. Lielāka daļa tulkota no krievu valodas, bet visas atsauksmes bija. Pasniedzējs teica, ka mana darbā plaģiāts ir. Kur tieši- nepateica. Es biju šoka. Nācas paņemt akademisko, lai parrakstītu to darbu. Parrakstīju, bet ne pilnīgi visu darbu - pa daļam. Tagad gribu pārbaudīt savu jaunu darbu uz plaģiātu pati un ja viss būs kartībā - iesniegšu pārbaudes rezultātus pasniedzējam. Jo esmu pārliecināta, ka plaģiāta nevarēja būt - visur bija atsauksmes.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Pasniedzējs labi pārzina literatūru, kuru Tu izmanto, un, iespējams, arī Tavu valodas stilu. Plaģiāta konstatēšanas programmas - vismaz dažas - gan laikam tikai salīdzina tekstus vienā valodā un nemāk tulkot. Visdrīzāk, atsauces (nevis atsauksmes) nav visās vajadzīgajās vietās.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dīvains jautājums. Tas vai darbs ir vai nav plaģiāts autoram ir zināms. Ja darbu esat "aizņēmusies" no cita autora, neatkarīgi no tā vai sava darba valodā, vai pārtulkojot no citas valodas, ar vai bez atsaucēm, ir plaģiāts. Ja darbu rakstījāt pati, tad tas nav plaģiāts. Viss ir pavisam vienkārši un nekādas pārbaudes nav nepieciešamas. Ja darbu esat nozagusi, un domājat, ka esat pietiekami viltīga, lai šo zādzību noslēptu, pamainot šur tur tekstu, cenšoties izmantot citus izteicienus, izteikt domu nedaudz citādāk, tad veltas pūles, tas ir plaģiāts un jebkurš pasniedzējs šo faktu konstatēs un darbs netiks pieņemts.

pirms 10 gadiem  

Alice Zhuravlyova, pirms 10 gadiem :

Jūs, laikam, kaut ko ne tā sapratāt, bet paldies par atbildi. Es atkartošos - darbu rakstīju pati, lasot e-grāmatas un zin. rakstus. Došu piemēru tam, kā es rakstīju darbu. Lasu zinātnisko rakstu angļu valodā (vai krievu; latviešu gandrīz neko neatradu), man patika daži teikumi. Es paņemu tos, iztulkoju latv.valodā savām darbām, ielieku iekavas, beigās - šī zin. raksta autoru un gadu - viss, kā pieņemts mūsu universitātē. Tad kā tas var kļut par plaģiātu?

Alice Zhuravlyova, pirms 10 gadiem :

Manuprāt, par plaģiātu tas var kļūt tikai tādā gadījumā, ja kāds jau bija paņemis domu tieši no šī zin. raksta. Tad, protāms, sistēma paradis, ka kāds jau rakstīja to pašu. Un tad jau nevares paskaidrot, ka es nezināju, vai to avotu izmantoja agrāk vai nē. Uzskātu, ka plaģiāta pārbaudes sistēmas var sagadāt daudz problēmu gan studentiem, gan pasniedzējiem.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Citāti ar atsaucēm uz autoru nenorāda par plaģiāta esamību. Plaģiāts būtu tad, ja lasot citu autoru darbus svešvalodā, jūs sev iepatikušās domas, secinājumus un šo rakstu fragmentus izmantotu savā darbā, uzdodot par savējiem, neatkarīgi no tā, vai tie tiek iekļauti jūsu darbā oriģinālvalodā vai arī jūs tos esat pārtulkojusi. Tā ka godīgiem studentiem, kas savus diplomdarbus raksta paši, nekādas problēmas sagādāt nevar.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nav garantijas, ka vienā sistēmā pārbaudīts darbs un atzīts par orģinālu netiks atzīts par plaģiātu citā. Vairākās augstskolās kopš šī gada tiek lietota unikalā, publiski nepieejama sistēma.

pirms 10 gadiem  

Alice Zhuravlyova, pirms 10 gadiem :

Man tā sanāca ar palgiarisma.net un plag.lv. Pirmais paradīja, ka plaģiāta nav. Otrais, ka 4% tomēr ir. Runājot par unikālo sistēmu - vai tā ir pieējama pasniedzējiem? Varbūt kāds pasniedzējs varētu palīdzēt studentam, pārbaudot viņa darbu pirms aizstavēšanas, lai studentam būtu laiks visu salabot. Jo teikt, ka plaģiāts ir un nepateikt, kur tieši - tas gan nav labi.
Mana paziņa pārbaudīja savu kursa darbu plag.lv - rezultāts: 61% plaģiāta. Darbu ieskaitīja: 8 balles. Bet tas bija tikai kursa d.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Tas atkarīgs no pasniedzēja un augstkolas politikas.
Principā darbu rakstot, parasti apņemās un izstrādā to kā orģināldarbu un nav nepieciešams veikt labojumus, lai neizkristu plaģiātisma pārbaudē. Nekorekta atsauču ievietošana ir cits stāsts.
Piemēram LU lēmums http://www.lu.lv/zinas/t/26841/

Alice Zhuravlyova, pirms 10 gadiem :

Jā, saprātu. Paldies. Es pārbaudīšu vēlreiz visus informācijas avotus, kurus izmantoju - gan grāmatas, gan no interneta zin. rakstus. Piekritu tam, ka varētu būt problēmas ar atsauksmem.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 

pirms 10 gadiem  

Alice Zhuravlyova, pirms 10 gadiem :

Paldies! :-)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.