Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+48

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1387 skatījumi

Ar ko būtība atšķiras universitāte to tehnikuma?

Izglītība » Augstākā izglītība

Cik saprotu, tad tehnikums jau pēc 9. klases tevi virza uz konkrēto profesiju (piemēram, pavārs utt), bet vai pēc tehnikuma var iestāties universitātē? Tehnikums jau neskaitās augstākā izglītība, vai ne? Nesaprotu kāpēc daudzi iet uz tiem tehnikumiem, jo tomēr labāk ir izmācīties 12. klasi un tad iet studēt universitātē, ne tā?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tehnikumi jeb koledžas piedāvā 1. līmeņa augstāko izglītību, kas ir viens solis ceļā uz augstāko izglītību, un ir labāk nekā tikai vidusskolas izglītība. Izvēle par labu koledžai vai universitātei jau ir katra paša ziņā. Viss ir atkarīgs no tā, cik ļoti ticat saviem spēkiem. Universitātēs iestāties nav grūti, daudz grūtāk ir univesitāti sekmīgi pabeigt. Koledžu izglītibas programmas ir vienkāršākas un koledžu pabeigt un iegūt diplomu ir vieglāk. Ja mērķēsiet pārāk augstu, neizvērtējot savus spēkus, var sanākt universitāti pamest un paliksiet tikai ar vidējo izglītību. Savukārt tie, kas būs spēruši mazākus solīšus, var sasniegt daudz vairāk. Vispirms koledžas diploms, tad univesitāte, daudzām koledžām ir līgumi ar augstskolām, koledžu beidzēji tiek ieskaitīti jau 2. kursā.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Kam labāk, kam nē. Tie daudzie knapi ar sākumskolas izglītības apgūšanu galā tikuši, pamatizglītība skaitas apgūta.
Jau tāpat pēdējos divdesmit gados saražoti tik daudzi ļoti apšaubāmas kvalitātes "speciālisti".
Ne pārdevēja, ne krāvēja profesijām universitāte nav nepieciešama.

Tehnikumā var iegūt vidējo izglītību, universitātē - augstāko. Var arī iestāties, bet ne gluži visās specialitātēs, kurām var būt īpašas prasības.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Dzīvē ir vajadzīgi dažāda līmeņa speciālisti un strādnieki.Ne viens vien labs strādnieks ar tehnikuma izglītību specialitātē un vēl darba pieredzi nopelna vairāk kā cits ar augstāko izglītību - it sevišķi ,ja neatrod tai pielietojumu.
Ideāls variants pēc manām domām ir augstākā izglītība ar specialitāti un prasme savas idejas realizēt dzīvē vai arī prasme noorganizēt un vadīt to realizāciju.
Lielai daļai speciālistu vai drīzāk "speciālistu" ar videjo vai tehnikuma izglītību trukst atbildības sajūtas un patstāvīgas domāšanas, rīcības risinot problēmas ,kas rodas strādājot.
Pareizi būtu ,ja labs strādnieks /speciālists nāk pie vadītāja ar risinājumu un vēlas to saskaņot - nevis prasīt padomu.
Labi strādnieki nekad bez darba nepaliks un pelnīs pietiekami daudz.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.