Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+48

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 857 skatījumi

Atteikšanās no viena CE, vai ir iespējams?

Izglītība » Augstākā izglītība

Es vēlējos kārot eksāmenus šādos priekšmetos: Latviešu valoda, Angļu, Krievu valoda, Bioloģija, Ķīmija. Visus izņemot ķīmiju es kārtošu, bet vai ir iespējams atteikties no ķīmijas eksāmena, ja ir palikušas mazāk nekā 6 nedēļas? Šodien uzzināju, ka nav iespējams atteikties no eksāmena kārtošanas, ja ir palikušas mazāk kā 6 nedēļas no eksāmena norises dienas. Bet, ieejot likumi.lv
"Noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību"

29. Ja izglītojamais vēlas mainīt iepriekš izvēlētos eksāmenus vai kārtot papildu eksāmenu, viņš ne vēlāk kā sešas nedēļas pirms attiecīgā eksāmena norises dienas iesniedz izglītības iestādes vadītājam rakstisku iesniegumu. Izglītības iestādes vadītājs divu darbdienu laikā nodrošina izmaiņu reģistrēšanu informācijas sistēmā.

Ja "vēlās mainīt vai kārtot papildus", bet mani interesē tieši "atteikšanās" vispār no konkrētā eksāmena. Pie tam, katrā gadījumā man sanāk 5 eksāmeni nokārtoti.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lai iegūt vidējo izglītību ir jānokārto vismaz 4 eksāmeni! Manā laikā bija 5!

22. Izglītojamais līdz attiecīgā mācību gada 15.decembrim iesniedz izglītības iestādes vadītājam rakstisku iesniegumu, norādot eksāmenus, kurus izglītojamais kārtos.

Beidzot vidusskolu arī jākārto četri eksāmeni: trīs valsts obligātie centralizētie eksāmeni (latviešu valodā, svešvalodā un matemātikā) un viens eksāmens (var izvēlēties arī vairākus) pēc brīvas izvēles

Tev vairs nav izvēles! Teorētiski tu neminēji matemātiku, tev tā ir jākārto obligāti, tāpēc sanāk visi eksāmeni un uz ķīmiju vari neiet!
Bet man ir jautājums, kurā klasē ej??? Ja beidz 9, tad būs jākārto viss.
Ja tomēr 12, tad pārrunā par to ar savu audzinātāju, jo patreiz sanāk 4 eksāmeni, matemātika ir obligāta!
http://www.niid.lv/node/604
http://likumi.lv/doc.php?id=207788

pirms 9 gadiem  

Dmitrijs Gavrilovs - Trubeckois, pirms 9 gadiem :

Raksti iesniegumu un skaties lai tev ir konkrēts eksāmenu skaits! Ja būs mazāk, tad vajadzēs kādu likt klāt! Ja tev nav nevienas nesekmīgas atzīmes, tad vari neaiziet uz vienu eksāmenu. Vai arī kā jums tur tagad skaitās ar tām nesekmīgajām! Manā laikā varēja pabeigt vidusskolu ar divām nesekmīgām atzīmēm, tas ir ja tev visas atzīmes ir sekmīgas, tad uz diviem eksāmeniem varēji neiet un par tiem automātiski dabūt nesekmīgu vērtējumu, bet tomēr beigās dabūt atestātu! Es to nemēģināju, bet pārrunā

Dmitrijs Gavrilovs - Trubeckois, pirms 9 gadiem :

ar savu audzinātāju!

Reinis , pirms 9 gadiem :

Obligātie eksāmeni, kurus jākārto ir: Latviešu valoda, viena no svešvalodām, matemātika un 4. eksāmens pēc izvēles.
Es kārtoju Angļu valodu (jau nokārtoju); Krievu valodu kā 4. eksāmenu (arī nokārtoju); Latviešu valoda un matemātika vēl maijā būs (arī abus kārtošu), papildus tam es kārtoju bioloģiju, kas būs 29. maijā. Vai es drīkstu atteikties kārtot ķīmiju? Jo pēc idejas man ir 4 eksāmeni - Krievu, Angļu, Latviešu valoda; matemātika.

Reinis , pirms 9 gadiem :

Jo likumā ir teikts tieši "vēlais mainīt vai kārtot papildus eksāmenu" tad "viņš ne vēlāk kā sešas nedēļas pirms attiecīgā eksāmena norises dienas iesniedz izglītības iestādes vadītājam rakstisku iesniegumu"
Bet par vienkāršu eksāmenu atcelšanu (ja būs kopumā nokārtoti 4 eksāmeni) nekas nav teikts.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.