Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 875 skatījumi

Varat palīdzēt matemātikā?

Izglītība » Skolas mājasdarbi

No punkta A ārpus riņķa līnijas novilkta pieskare un sekante caur riņķa līnijas centru , kuras savā starpā veido 30 grādus lielu leņķi. Attālums no punkta A līdz riņķa līnijas centram ir 16cm. Cik cm garš ir attālums no punkta A līdz pieskaršanās punktam un cik cm garš ir riņķa līnijas rādiuss?
2 uzd.
Riņķī dotas divas krustiskas hordas. Vienas hordas nogriežņi ir 3 un 12 cm gari. Otras hordas nogriežņi krustpunktā dalās attiecībā 1:3 . Aprēķināt abu hordu garumus!
3.uzd
No punkta K ārpus riņķa līnijas novilkta sekante , kas krusto riņķa līniju vispirms punktā P , pēc tam punktā M un iet caur riņķa līnijas centru , un pieskare KN , kas pieskaras riņķa līnijai punktā N. KM = 3KN , riņķa līnijas rādiuss ir a. Aprēķināt attālumu no punkta K līdz riņķa līnijas centam!
4.uzd
Romba laukums ir 24 cm (kvadrātā) . Aprēķināt romba malu , ja diagonāles attiecas kā 1;2!
5.uzd
Paralelograma malas ir 5 un 9 cm. Augstums pret pirmo no tām ir 7cm. Cik cm garš ir augstums pret otru paralelograma malu?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Nu un cik tālu ar katru uzdevumu esi jau ticis?
Svešu mājasdarbu izpildēšana nav palīdzēšana

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.