Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1837 skatījumi

kā izmērīt leņķi, nelietojot transportieri?

Izglītība » Skolas mājasdarbi

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Izmantojot mobilā telefona aplikāciju Clinometer :)

pirms 8 gadiem  

Aigars Purvciemietis, pirms 8 gadiem :

a kā tā darbojas ? divos vārdos,ja vari

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Uz ekrāna parādās 360 grādu iedaļas un rādītājs ,kurš parāda attiecīgo virsmas leņķi pret vertikāli.Ar vienu vārdu sakot līmeņrādis.Tam ir arī otra funkvija - noliekot mobilo piem. uz galda virsmas uz ekrāna parādās burbulis ,kurš parāda par cik un uz kuru pusi plakne nav hotizontāla.Ja burbulis atrodas tieši centrā - virsma ir plaknē un horizontāla. Tā aplikācija ir par brīvu un meklējama telefona Play veiklā. Man kā dizaineram un projektētājam tā ikdienā bieži noder.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Bāliņš

+5436

 
Kā sapratu tad izmērīt leņķi uz papīra lapas. Liekam trīs punktus, kas būtu trīstūra stūru virsotnes. Mēram atālumus starp punktiem un tālāk meklē Pitagoru. Vēl būs jāzin vai jāsameklē sin cos tan funkcijas.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja jautājumā nav kāds joks,tad no skolas laikiem(ģeometrijā) atceros,ka varēja sadalīt zināmā laukuma daļas mazākos lielumos un tālāk ar (laikam tā bija algebra ) var izrēķināt lenķi. Mūsdienās gan tam ir izgudrotas daudz un dažādas ierīces un nelieli( kabatas izmēra ) mērinstrumenti,kuri ''māk strādāt'' gan uz rasējuma ,gan reālajā situācijā kaut vai būvobjektā. Ir arī speciālas būvniecības programmas,kuras visu prot rēķināt vairākās dimensijās.(legāli nav nemaz tik lētas )

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Lietojot kompasu.

pirms 8 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 8 gadiem :

Nu labi, es dzīvē to neesmu darījis, bet vienkārši iedomājos, ka teorētiski to vajadzētu varēt izdarīt, ja virsma ir horizontāla.

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Apmēram var uzzināt lokot taisnstūra papīra lapu pret stūri ar taisno 90 grādu leņķi uz pusēm, tad vēl uz pusēm un rēķinot līdz cik grādu sanāk.Ik pa brīdim jāatbrīvojas no liekās papīra daļas, jo ,ja papīrs ir neliels, to nevarēs pārlocīt vairāk kā 7x.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
sakāros vedojot jumtu,tur vajadzēja otrādi dabūt 40 grādus.izrādās vienkārši,taisleņķa trijstūri katešu garumi,1 pret 1,25.citiem leņķiem citas proporcijas.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.