Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6204 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Tur, kur to izsniedza.

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kā rīkoties, ja nozaudēti vispārējās izglītības dokumenti?
Gadījumā, ja ir nozaudēts (nozagts, iznīcināts vai neatjaunojami bojāts) vispārējās izglītības dokumenta oriģināls, ir jāgriežas izglītības iestādē, kas izsniegusi šo dokumenta oriģinālu un jāiesniedz iesniegums, ar lūgumu izsniegt izglītības dokumenta dublikātu. Ja izglītības iestāde ir reorganizēta vai likvidēta, personai ar iesniegumu jāgriežas attiecīgās pašvaldības izglītības pārvaldē. Papildus laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz sludinājums, kur šo dokumentu izsludina par nederīgu. Par šo sludinājumu maksā sludinājuma autors. Pēc sludinājuma publicēšanas „Latvijas Vēstnesī”, ne vēlāk kā 10 dienu laikā, attiecīgās izglītības iestādes direktors vai pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājs izraksta dublikātu un reģistrē izsniegto apliecību par vispārējo pamatizglītību uzskaites un reģistrācijas grāmatā vai izsniegto atestātu par vispārējo vidējo izglītību uzskaites un reģistrācijas grāmatā.
http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/faq.html#nozaudeti_visp_dok

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kā rīkoties, ja nozaudēti profesionālās izglītības dokumenti?

Gadījumā, ja nozaudēti profesionālās izglītības dokumenti, lai iegūtu attiecīgā dokumenta dublikātu, ir jāgriežas izglītības iestādē, kas izsniegusi šo dokumenta oriģinālu un iesniedz iesniegumu par izglītības dokumenta nozaudēšanu un dublikāta izsniegšanu. Ja iestādē nav datu, kas nepieciešami izglītības dokumenta dublikāta saņemšanai, izglītības dokumenta nozaudētājs tos pieprasa arhīvam. Ja iestāde ir reorganizēta vai likvidēta un tās tiesības un saistības nav pārņēmusi cita iestāde, reorganizētās vai likvidētās iestādes dibinātājs (pašvaldība vai ministrija, kuras padotībā atradās iestāde) izdod citai iestādei rīkojumu izsniegt dublikātu. Akreditētām privātajām profesionālās izglītības iestādēm rīkojumu par dublikāta izsniegšanu vai izziņu šādā gadījuma izdod Izglītības un zinātnes ministrija, pamatojoties uz pieprasītāja iesniegtu arhīva izziņu.
Papildus laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz maksas sludinājums, par nozaudētā profesionālās izglītības dokumenta izsludināšanu par nederīgu.
10 dienu laikā pēc sludinājuma publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un datu saņemšanas no arhīva iestāde, pamatojoties uz tās vadītāja izdotu rīkojumu par attiecīgā profesionālās izglītības dokumenta dublikāta izsniegšanu, noformē, reģistrē un izsniedz nozaudētā izglītības dokumenta dublikātu.
http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/faq.html#nozaudeti_prof

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kā rīkoties, ja nozaudēti centralizēto eksāmenu sertifikāti?
Ja ir nozaudēts (nozagts, iznīcināts vai neatjaunojami bojāts) sertifikāts, dublikātu izsniedz Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs (VISC). Papildus informācija VISC mājas lapā. http://visc.gov.lv/aktualitates/faq.shtml http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/faq.html#nozaudeti_eks

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Var - jāiet uz skolu, kura to izsniedza.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.