Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Mācības var pārtraukt un dokumentus izņemt arī nepilngadīgs bērns, Latvijā ir obligāta pamatskolas izglītība, pēc tās iegūšanas, lielākā daļa jauniešu, kas vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, dodas mācīties uz citām skolām un koledžām, kurās neviens nepilngadīgo personu aiz rokas netur, ja sekmes un apmeklējums ir slikts, pusaudzis tiek izslēgts no skolas, un var saņemt savus dokumentus un doties mājās, tāpat arī pats pusaudzis var aiziet no skolas. Tikai vidusskolas, kurām ir ciešāki kontakti ar bērnu vecākiem, parasti skolēnu no skolas neizslēgs un dokumentus tāpat neatdos, bet sazināsies ar vecākiem un noskaidros, kas par lietu. Koledžās un profesionālās izglītības iestādēs, kur pusaudži tiek uzskatīti par pieaugušajiem, kontakti ar vecākiem tiek uzturēti minimāli.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Nē - pilngadību sasniegušais vairs nav bērns.

pirms 11 gadiem  

Ego , pirms 11 gadiem :

21. Izglītojamo no speciālās pamatizglītības iestādes, ja izglītojamais sasniedzis 18 gadu vecumu, vai vidējās speciālās izglītības iestādes atskaita ar speciālās izglītības iestādes vadītāja rīkojumu, pirms tam rakstiski informējot (izņemot šo noteikumu 21.7.apakšpunktā minēto gadījumu) vecākus, šādos gadījumos:
21.1. pēc izglītojamā brīvas izvēles, ja viņš ir sasniedzis 18 gadu vecumu (izņemot gadījumus, ja izglītojamajam nav pilnas rīcībspējas), pamatojoties uz izglītojamā iesniegumu;

Ego , pirms 11 gadiem :

Ministru kabineta noteikumi Nr.820
Kārtība, kādā izglītojamo uzņem internātskolā, speciālajā izglītības iestādē un speciālajā pirmsskolas izglītības grupā, kā arī atskaita no speciālās izglītības iestādes un speciālās pirmsskolas izglītības grupas
http://likumi.lv/doc.php?id=216078#p21&pd=1

Ego , pirms 11 gadiem :

Tātad "gadījumus, ja izglītojamajam nav pilnas rīcībspējas" - nevar

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.