Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+48

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1825 skatījumi

Studējot tiesību zinātni Latvijā, vai ir iespēja strādāt ārzemēs?

Izglītība » Studējot ārzemēs

Mani interesē vai var strādāt par juristu ārzemēs, ja es mācījies Latvijā, piemēram, RSU vai LU. Likumdošana katrā valstī ir citādāka, bet varbūt tomēr pastāv iespēja?
Ir tāda Riga Graduate School of Law, kas tieši gatavo darbam ārzemēs. Bet cik saprotu tad tā universitāte ir domāta starptautiskam darbam, jo to pašu LR likumdošanu viņi izskata ļoti ātri, respektīvi nezinu vai ar to diplomu varētu pilnvērtīgi strādāt Latvijā.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Latvijas izglītības iestāžu diplomu tiek atzīti praktiski visās valstīs, jurista profesija tāpat kā ārsta profesija ir valsts regulēta profesija, līdz ar to, lai praktizētu ārpus valsts, kurā jums ir izsniegts diploms, jums ir jāiziet sertifikācija un jābūt iekļautam šīs valsts reģistros, lai nokārtotu sertifikāciju, jums būs jāapgūst šīs valsts likumdošana, tiesu sistēma, utt., starp citu tieši tāda paša sertifikācija un eksāmeni ir jākārto arī Latvijā. Principā Latvijā esošas augstskolas nosaukumam nav nekādas nozīmes, visas šīs skolas un universitātes ir Latvijā reģistrētas augstskolas kas īsteno Latvijā akreditētas izglītibas programmas un sagatavo juristus Latvijas tirgum.

pirms 10 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Piemēram, Latvijas augstkolā iegūts grāds jurispudencē,būs pietiekams,lai strādātu kādā Latvijas uzņēmumā vai pašvaldībā par juristu, sagatavotu juridiskus līgumus, sekotu darba līgumu saturam,& risinātu vienkāršas ikdienišķas juridiskas dabas problēmas. Savukārt, lai sniegtu juridiskus padomus iedzīvotājiem un specializētos kādā konktētā jomā, jums visticamāk būs jākļūst par advokātu, lai kļūtu par advokātu būs jākārto eksāmens un jāizpilda virkne nosacījumu,lai pie šī eksāmena tiktu pielaists.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Tāpat arī ārzemēs par juristu ar Latvijas jurista diplomu strādāt uzreiz nevarēsiet pat vietējā uzņēmumā, jo uzņēmums visticamāk vēlēsies sev juristu, kas orientējas un pārzina vietējo likumdošanu. Risinājums ir maģistra grāda ieguve valstī, kurā vēlaties strādāt.

Reinis , pirms 9 gadiem :

Liels paldies par skaidrojumu, bet ir vēl daži jautājumi.
1. Lai Latvijā kļūtu par zvērinātu advokātu ir jābūt bakalauram + maģistram + 5 gadi prakse (kaut kā tā). Ja esmu veiksmīgi kļuvis par zvērinātu advokātu Latvijā, cik ilga varētu būt sertifikāta iegūšana, lai varētu strādāt kādā citā valstī, piemēram, Anglija? Jo, piemēram, lai kļūtu par zvērinātu advokātu, tas aizņem apmēram 10gadus, negribētos vēl 10 gadus pārkvalificēties, lai varētu strādāt kur citur.

Reinis , pirms 9 gadiem :

2. Pēc jūsu teiktā sanāk, ka bakalauru varu iegūt Latvijā, bet maģistru tajā valstī, kurā vēlos strādāt, tad sanāk, ka pārkvalificēšanās man nebūs vajadzīga, jo tajā valstī ir iegūts maģistra grāds?
Gribu atrast vienkāršāko, ātrāko, lētāko ceļu, lai varētu būt zvērināts advokāts kādā citā valstī.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Vislabākais variants ir augstāko izglītību iegūt valstī, kurā vēlaties strādāt un praktizēt. Šeit gan ir jāņem vērā tas, ka augstākā izglītība Lielbritānijā ir maksas izglītība un saistīta ar ievērojamām izmaksām, tā ka lētāk noteikti ir pamata grādu iegūtu Latvijā, vai, piemēram, Dānijā, kur augstākā izglītība ES pilsoņiem ir bezmaksas. Latvijas zvērināta advokāta statuss dod tiesības praktizēt tikai Latvijas Republikā. Lai praktizētu Lielbritānijā, ir jāizpilda virkne procedūru, jāapgūst

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

vietējā likumdošana, jāiziet prakse Lielbritānijā, jānokārto eksāmeni. Vidēji, lai kļūtu par solicitor, ja jums jau ir grāds tiesību zinātnēs, ir nepieciešami vismaz 2 gadi. http://www.prospects.ac.uk/solicitor_entry_requirements.htm

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Praktiski tas ir tas pats laiks, kas jums būtu nepieciešams, lai Latvijā apgūtu maģistra programmu, nokārtotu advokāta eksāmenu un kļūtu par zvērinātu advokātu ar tiesībām pārstāvēt klientus tiesā.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Parasti juristi sāk strādāt par advokātu, tiesnešu palīgiem jau bakalaura studiju pēdējā gadā, kas tiek ieskaitīts pieredzes gados, ja vēlāk vēlaties iegūt zvērināta advokāta statusu un praktizēt individuāli.

Reinis , pirms 9 gadiem :

Šajā mājaslapā http://nekrize.lv/cels-uz-advokata-karjeru/, ir teikts, ka, lai kļūtu par zvērinātu advokātu ir "jāiegūst vismaz piecu gadu ilgs juridiskais stāžs vai jānostrādā par zvērināta advokāta palīgu vismaz trīs gadus, un visbeidzot ir jākārto eksāmens", tad sanāk, ka tā pieredze var tikt iegūta pēdēja bakalaura studiju gadā un tādējādi ieekonomēt sev laiku?

Reinis , pirms 9 gadiem :

Teorētiski var darīt tā, ka:
1. Kļūstu par zvērinātu advokātu Latvijā (apmēram 7gadi, ja sāku strādāt pēdējā bakalaura studiju gadā, lai iegūtu pieredzi)
2. Pārkvalificēties par zvērinātu advokātu kādā citā valstī, piemēram, Anglija, kas man apmēram aizņems 2-3gadus un tad tur veiksmīgi strādāt?
3. Par ko un kur es varu strādāt laikā, kad notiek tā pārkvalificēšanās (tie 2-3gadi Anglijā)? Vai arī mani tur neviens neņems pēc jūsu otrā komentāra rakstītā?

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Ja Latvijā praktizēt nevēlaties, tad arī nav nekādas nepieciešamības kārtot advokāta statusu Latvijā, nekādas priekšrocības šāda statusa esamība Lielbritānijā vai jeburā citā valstī nenodrošina. Tam tērēto laiku ir iespējams lietderīgi izmantot Lielbritānijā. Jo ātrāk jūs uz Angliju pārcelsieties, jo ātrāk iegūsiet darba pieredzi.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Kur strādāt tas jau ir atkarīgs no daudziem faktoriem, ja pieņem, ka jums ir ļoti laba angļu valoda un grāds jurispudencē, varat strādāt, piemēram, Citizen Advice Bureau, par kāda jurista vai notāra palīgu kādā juridiskā firmā, ja esat izveicīgs un ar galvu uz pleciem.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sveiki, es pārstāvu izglītības aģentūru Study Start un vēlos informēt par iespējām studēt Dānijā bez maksas ar iespēju saņemt Dānijas valsts stipendiju 750 EUR mēnesī.

Studijas tiek piedāvātas gan vidusskolu beidzējiem, gan esošajiem studentiem, kuri vēlas Latvijā iesāktās (nepabeigtās) studijas turpināt ārzemēs.

Visas Study Start piedāvātās AP un bakalaura programmas Latvijas pilsoņiem ir bez maksas, kā arī visiem pilna laika studentiem tiek piedāvāta iespēja saņemt Dānijas valsts stipendiju 750 EUR mēnesī!
Paralēli mācībām studentiem ir iespēja arī strādāt, saņemot apm. 15-20 Euro stundā, tādā veidā nodrošinot dzīvošanu, neņemot studiju aizdevumus.
PIETEIKŠANĀS
Pieteikšanās studijām notiek bez iestājeksāmeniem, un bez IELTS un TOEFL testiem. Lasi plašāk www.studystart.lv vai jautā rakstot uz baiba@studystart.lv
Pieteikšanās termiņš - 10. marts.
Study Start sniegtās konsultācijas un iestājdokumentu kārtošana ir bez maksas

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.