Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

nē nē

+3609

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3206 skatījumi

Vai par skolotāju var strādāt bez pedagoga izglītības?

Izglītība » Apmācīšana

Ja es strādāju par skolotāju priekšmetā, ko studēju, kādi mīnusi man ir salīdzinot ar tiem skolotajiem, kam ir pedagoga grāds?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nedrīkst. Šobrīd par pedagogiem bez augstākās pedagoģiskās izglītības drīkst strādāt tikai tie vecie pedagogi, kas jau desmitiem gadu "mācās" augstskolā, iegūstot pedagoģisko izglītību savā specialitātē. Jaunus pedagogus bez izglītības pieņemt darbā vairs nedrīkst, jo katram šādam skolotājam katru gadu ir nepieciešams iegūt atļauju no ministrijas darba uzsākšanai un turpināšanai, kur direktoram ir jāraksta iesniegums un jāpaskaidro kādēļ šobrīd, kad ir tik daudz bezdarbnieku ar attiecīgajām izglītībām, viņš ir izvēlējies šo pedagogu, darba līgums tiek slēgts uz vienu mācību gadu, likme ir viszemākā, utt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Tev obligāti ir jāmācās arī pedagoģiju, tikai ar pliku kāda priekšmeta izglītību ir par maz. Labs risinājums ir iestāties darbā un paralēli studēt, ja vadība to pieļauj.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Noteikti nav tik liela pieredze, un nevari tik labi pasniegt priekšmetu, kaut gan skolotājatalants ir vai nav. Man matemātikā bija gudrs skolotājs, bet iemācīt neko nemācēja. Tagad strādā vakarskolā un krāmē visiem divniekus"D Matemātiku aizlaida man pamatskolā, ka vidusskolā bija problēmas, kad viņam prasīja, lai izskaidro, viņš vienmēr atbildeja-izlasi likumu. Vidusskolā bija klasesbiedrene, kura mācēja izskaidrot tik saprotami, ka bija jābrīnās, nu kā to nevarēju saprast?

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.