Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Yana Yana

+36

 
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1711 skatījumi

Vai varu uzsākt apmācīt citus savām dejas iemaņām, nepilngadīgai un bez "papīrīšīšiem" būdamai?

Izglītība » Apmācīšana

Tātad. Bieži esmu saskārusies, ka dejas pasniedz arī nepilngadīgie...
Vai tas ir legāli.
Vai varu to uzsākt arī es?
Kas būtu nepieciešams, lai es varētu to uzsākt (minimālās prasības)?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja tu pasniedz dejas par naudu, tad obligāti ir jāreģistrē komercdarbību. Tādā gadījumā tas ir «legāli», pretējā — nē.

Tu to vari uzsākt. Ja neesi pilngadīga, ņem mammu par aizbildni (vismaz, reģistrējot IK, tāds lauciņš anketā bija).

Minimālās prasības ir spēja izmantot smadzenes.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Reģistrē vecāki IK, pieņem Tevi darbā kā vienīgo darbinieci un vari darīt savu lietu. vienīgi, tad vajadzēs vēl pāris dokumentus darba aizsardzībā + grāmatvedībā- tāds valstī likums- kamēr viens pats, tikmēr nevajag darba aizsardzību, kā pieņem kādu darbā, tā vajag darba aizsardzību.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Rihards Roziņš

+1850

 
Tātad!
nepilngadīgie drīkst strādāt- līdz ar to vadīt mācīt utt...
telpas iznomāt , muuziku dabuut arī tu vari jo viss jau buutiibā ir naudas jautajums. savervēt cilvēkus kas tev maksās ja tu vari td jau tev ir bizness :) tālāk ir tikai papiiru jautājums-kā valstij maksāt nodokļus- diemžēl cik zinu nepilngadīgie nevar reģistrēties kā pašnodarbinātie- tātad atliek dibinat ik vai sia ( jo vid majaslapa atri uzmetot aci neatradu ka to nevar nepilngadiigie)

pirms 12 gadiem  

Yana Yana, pirms 12 gadiem :

nevar gan nepilngadīgie, ja var, tad pastāsti. :D
bet kopumā paldies, diezgan optimistiski.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Visticamāk nav.
Droši vien.
Kāds, kas ir par to gatavs maksāt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

krokijs

+18181

 
ir pamats šaubām ka tu ar to pelnīsi savā vecumā, un pat profesionāļi pieauguši cilveki kas ar šo pelna, ir ļoti maz, jo pieprasijuma uz tādu roidu nav !! ja nu vienīgi tev brīvajā laikā nav ko darīt un izdosies atrast cilvēku pūlciņu kuriem arī nav ko darīt un kopā dejot. bet pelnīt šaubos ka izdosies. vecums tev vēl neļauj tiešām profesionali dejot !! ja tev liekas ka tu dejo neiedomajami labi, tad aizej kaut vai uz youtube un meklētājā ieraksti dance/dancers/street dancers, da jebko kas saistīts ar dejošanu un gan jau sapratīsi ka pašai vēl jāmācās nevis citi jāmāca.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Nu jau gan pāršāvi pār strīpu. Astoņgadīgs bērns var dejot tā, ka vairums šā portāla apmeklētāju paliks ar mutēm vaļā. Ne jau kurš katrs, protams. Gan balles dejas, gan latīņamerikāņu vai indiešu. Mācītprasme jau ir cita lieta, bet arī tā var būt augstā līmenī kā dabas dots talants. Un, ja vecāki palīdz, tad tādu biznesu ka nu tikai var sataisīt. Pieprasījums ir pat mazpilsētās kaut kāds, par Rīgu nemaz nerunājot.

krokijs, pirms 12 gadiem :

8 gadīgs bērns var dejot tā ka mutes paliks vaļā tikai tiem kas nemāk dejot, pārējiem kas mak dejot nevienam mutes vaļā nepaliktu gan !! es neparmetu par to ka tas nevar būt dabas dots talants, es apšaubu viņas augstās prasmes viņas vecumā, lai spētu apmācīt citus cilvēkus par naudu. nošauj mani vecīt, bet vēl pašai jāmācās viņai.

krokijs, pirms 12 gadiem :

aizmirsu piebilst, ka ne jau viss aprobežojas ar dejošanu, ja lieta grozās ap naudu tad vel jāmāk sevi pasniegt lai ieinteresētu cilvēkus vispār iet pie viņas mācīties dejot un maksāt par to naudu. papildus komunikācija ar cilvēkiem kas ieradīsies uz nodarbībām, kuri tur būs iespējams visos iespējamos vecumos un pretī būs jauna meitenīte kura sarks un bālēs pie cilveku bara kuri gaidīs kādas komandas. tas ir sarežģīts process un darbs. dzīves pieredze un ne tikai vajadzīga arī !

Yana Yana, pirms 12 gadiem :

Ja es vēlos kaut ko darīt, tad laikam tā nav vēlme komandēt pār citiem, bet gan vēlēšanās dalīties ar citiem savās zināšanās. Un pieredze man ir. Un zinot cik maz iespēju ir tieši manā rajonā un cik daudz gribētāju...
Katrā gadījumā es nemēģinātu neko veidot, ja pati būtu stīva kā stabs un bez pieredzes. ;)

Yana Yana, pirms 12 gadiem :

nedomāju, ka MANAS dejas varētu ieinteresēt DAŽĀDA vecuma pārstāvjus. Pārsvarā, domāju, tie varētu būt sākot no 8/9 līdz 18 gadiem (reāli aptuveni) un nu neesmu jau nu no tām, kas sarks un bālēs. betcitam jau savu galvu neuzliksi, vai ne? un diezvai varu tev ieststīt kāda esmu dzīvē... un būtībā, man to arī nevajag. Jautājums bija cits, tapēc esmu pārliecināta tajā ko gribu darīt, jautāju jums tikai palīdzībyu REALIZĀCIJĀ

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.