Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1804 skatījumi

muzikas izmantošana mājas video

Izklaide un mūzika » Mūzika

Es montēju mājas apstākļos ģimenes video, kuru vēlāk gribu ielikt youtubē, bet pavadījumam izmantoju muziku, kura ir aizsargāta ar autortiesībām, ja es filmas beigās titros norādu, kas tā par mūziku un tās autoru. Vai tas man nedod tiesības viņu lietot klipā?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aiga

+1146

 
Protams vari izmantot klipā un likt youtube. Tā būs reizē arī dziesmas reklāma. Nezinu, kā LV, bet citur pasaulē ir atļauts ar autortiesībām aizsargātu mūziku lietot sevis veidotos video un likt i.netā!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
Bāc! es pat par to nebiju aizdomājies, liku un viss.

Nu tad zini no manas prakses, tiesājis mani neviens nava un aiz restēm ar nesēžu.

(Nu bet tomēr katram gadījumam piemini beigās. kautgan youtubē šadu lipu ir 10000000, būtu čakarīgi tiesāt katru, Otrkārt Yuotūbs pats regulē satiksmi kur tiks pasaulē atļauts un aizliegts tavs klips translēšanā, ja tā dziesma var aizvainot kādas valsts iemītniekus.)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

youtubei ir iipashas attieciibas ar LV, bet tas pateicoties AKKA/LAA, shie paarcentaas ar autortiesiibu aizsardziibu, taapeec youtube ilgi nechakareejoties uzlika filtrus un muuziku uz LV nelaizh... Par laimi, peedeejaa laikaa mees atkal atsaakam redzeet, jo pashos saakumos bija taa, ka vispaar nevienu skanjdarbu nevareejaam ne redzeet, ne dzirdeet, pat tad, ja to ir ielicis pats autors! Iisaak runaajot, bija haoss. Bet jebkuraa gadiijumaa, ja arii neviens nekaadas pretenzijas neizvirza par taadu muuzikas izmantoshanu saviem darbiem, tas nenoziimee, ka netiek paarkaaptas autortiesiibas, pievienojot to kaadam citam video un izliekot Inetaa, vai vienkaarshi iekoppeejot to kaadam, vai ar to daloties (ko tad mees saprotam ar vaardu-PIRAATISMS???)!!! Peec likuma, tad ir jaamaksaa par jebkuru autordarbu un jaasanjem rakstiska atljauja....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Yaris Wilxly

+5365

 
kas par muļķībām, uzrakstot kas tā par dziesmu titros, autor tiesības tāpēc jau nepiešķirs.
Youtube kautkā automātiski pārbauda kas par dziemu ir tam video apakšā, biju mēģinājis pielikt klāt video Muse dziesmu, bet YT vispār nogriež skaņu nost(paziņojot ka man nav autortiesības). Var mēģināt kautko samiksēt lai dziesma neskan tīri, bet ir dzirdami citi trokšņi, sarunas. Vai variants - izmantot muziku ko piedāvā paši youtube pievienot video

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.