Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1626 skatījumi

Jautājums par mūzikas sacerēšanu no matemātiskā viedokļa.

Izklaide un mūzika » Mūzika

Tātad, ir noteikts skaits pamatnotīm. Vai ir iespējams matemātiski izrēķināt sacerētās mūzikas variantus ar atšķirību līdz vienai notij, vai tomēr mūzika ir bezgalīga un vienmēr būs iespēja kaut minimāli, bet sacerēt savādāku mūziku.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Mūzika nav bezgalīga, bet tās variāciju reālo iespējamo robežu atrast, šķiet, nebūs iespējams. Ja būs, tad žēl to cilvēku, kas dzīvos tajā laikā.
2. Ja uz to skatās no matemātiskā viedokļa, tad tavu ideju aprēķināt nav sarežģīti lietojot permutāciju matemātiku: http://en.wikipedia.org/wiki/Permutation Grūtāk paliek, ja ņem vērā nošu ilgumu, pauzes, ritmu. Vēl trakāk paliek, ja ne tikai notis apskata, bet dažādi modulētas frekvences, ko auss/smadzenes vairs neuztver kā vienu noti utt.
3. Problēma sākas ar to, ka lielākā daļa pirmajā punktā minētās variācijas nav uzskatāmas par mūziku, bet troksni, jo nebūs nekādas melodijas un ritma. Arī tāda problēma ir mēģināta definēt, algoritmizēt matemātiski piemēram ar fibonaci: http://en.wikipedia.org/wiki/Music_and_mathematics

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Ar četriem akordiem varot nospēlēt visas popdziesmas: http://youtu.be/QpB_40hYjXU :)
Tāpat ir dzirdēts par iespēju pārbaudīt jebkuru jaunu dziesmu uz plaģiātu, rezultātā gandrīz visām varot piemeklēt jau esošu dziesmu.
Bet visādi citādi piekrītu Uldim un teiktu to pašu :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
vajag nodefinēt, kas ir "mūzikas variants", jo mūzika itkā ir gan opera, gan džingls, gan gonga solo. Vieglāk būtu pieņemt, ka tā ir dažas taktis gara muzikāla frāze.
Ja ir toņu-pustoņu sistēma (tā nav vienīgā), pamatnotīm (skaņkārta, gamma), noteiktais skaits būs 12), pasaulē plaši lieto ap 100 skaņkārtu. Visplašāk (arī Ķīnā) 5 nošu pentatonikas, kur varianti aptrūksies drusku ātrāk, kā mums zināmajās 7 skaņu melodijās.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.