Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Rihards Roziņš

+1850

 
  • 2

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1128 skatījumi

tātad pienācis laiks jāņot :) un jautājums ir ko drīkst un ko nē ? ( dziedāt dungot un kad jāspiež ausis ciet)

Izklaide un mūzika » Mūzika

rīkojas pasākums- mūzika cilvēki dzīvajā spēlēs savas komponētas dziesmas nu varbuut - kaut ko uzraus arī ne savu... protams kādi diski, radio- utt. kā tad ir ko drīkst pēc likuma un ko nē, jo tautā nu jau klīst smieklīgi izskaidrojumi mītiskam ļaunumam akala- jo tagat pēdējais un trakākais sviests ko dzirdēju bija ja autors dziesmu pats sakomponējis un pats uzstājas tad tikuntā jāmaksā akala par to ka vini vinu itkā pārstāv kautvai viņš pats nemaz nav rešistrējies nekur tad dzirdēti slavenie stāsti par radio, par to ka pat par tautas dziesmu dziedāšanu pie ugunskura var atbraukt ar kases aparātu un izsist čeku tad nu jautajums cik saspiedušies ir tie akala un varbūt ir internetā kaut kur kārtīgi izskaidrots viss šitas nevis takā ļaunuma pirmavota majaslapaa ka ja gribat to zvaniet tam un tad vini kkur izzīž no pirksta ciparu ..

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
neapnīk to stulbumu malt? tak izlasi vienreiz tos likumus nevis pļurksti pa tukoš kā tāda tantiņa pieturā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja pasākuma nav komerciāls raksturs, tad varat dziedāt droši, klausīties radio un jebkurus citus medijis, tautasdziesmas un citu autoru darbus. Ja pasākumam ir ieejas biļete, tad tā organizētājam ir jāiegādājas mūzikas atskaņošanas licences gan no vienas, gan otras autoru pārstāvības organizācijas.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Ar šito tos asinssūcējus neatbaidīsi, piesūksies un dabūsi 500 LS nomaksāt. Žēl tik, ka paši nenāk, bet uzrīda Policiju. Tad jau būtu cita runa.
Komerciālo raksturu saskata arī tur, ka ir ārpus ierastā ģimenes loka plus ka muzikanti jau kaut ko saņem arī, ne daudz, bet kaut ko jau sametas tauta pirms pasākuma.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Aivi, kārtējo reizi jūs rakstat pilnīgu "bulšitu". Esošajā likuma formulējumā ir "publiski atskaņojot veikalos, ēdināšanas uzņēmumos, dažādos pasākumos, sacensībās, koncertos vai jebkur citur ārpus ierastā ģimenes loka," nav runa par komeciālu raksturu.
Pat mūzikas skolā, koncertā, kurā tās audzēkņi un skolotāji atskaņo autoru darbus vecākiem ir jāizņem atļauja.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Es runāju par tiesu praksi, nu neviena policija nestaigās ap ugunskuriem un neklausīsies vai jūs dziedat jāņu dziesmas vai klausāties radio vai dziedat autoru dziesmas, ja tas būs ģimenes vai draugu nekomerciāls pasākums. LR tiesas pakļaujas ES tiesu praksei, ES tiesās ir vinnētas prāvas par to, ka mūzikas klausīšanās zobārsta kabinetā nav publisks atskaņojums. Formulējums likumā ir pilnīgi garām, taču ir arī tiesas, no kurām nav jābaidās un visi nepamatoti lēmumi ir jāpārsūdz.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tās pats veikaliņš, kas praktiski ne ar kādu komercdarbību nenodarbojas, arī ir pārsūdzējis lēmumu tiesā un visticamāk uzlikto sodu nekad nesamaksās.

Rihards Roziņš, pirms 12 gadiem :

nu ir bezmaksas pasākums autori spēlē savas dzeismas komponētas paši raksta bet nu nav tikai ģimenes loks ir draugi draugu draugi un taa jau tas aiziet... bet man saka ka pat ja autori piekriit neko nesaņemt un vini nav pat tur reģistrējušies ta man tikuntaa jāmaksā akalaa? par kautkaadu tipa parstaveesanu jo iespejams nakotnee autors pardomaas sitadu sviestu man speereeja ausii

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Ja gan dziesmas, gan mūzika ir pašu rakstīta, tad nekas jāmaksā nav un to var atskaņot arī publiski.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Oj, tagad visas autortiesības balstīs uz vienu tiesas spriedumu par zobārstu Itālijā? Latvijā šajā sakarā tiesu prakse ir praktiski nekāda. Šobrīd visas iesaistītās puses atzīst, ka likumdošana ir interpretējama dažādi un būtu vēlamas izmaiņas. Iesaku pameklēt LR1 arhīvā Krustpunktu diskusiju, tur 4 iesaistītās puses pie kopsaucēja nespēja nonākt.
Bet pēc šodienas likumdošas un arī prakses jūsu apgalvojumi ir nekorekti. Cits jautājums, ka vairumam vienalga, jo tiešām neviens nenāks un nesodīs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.