Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67090 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2288 skatījumi

Vai ir reāla atšķirība, ar kādu vadu slēdz tumbas pie pastiprinātāja?

Izklaide un mūzika » Mūzika

Internetā viedokļi dalās. Bet, lai nu kāda tā tehnika ir bijusi, es nekad neesmu dzirdējis atšķirību, vai tie vadi ir parastie elektrības kabeļi pa 12 santīmi metrā, vai arī super-duper «speaker cable» par 6 Ls metrā.

Kāds no jums personīgi ir jutis reālu atšķirību skanējumā? Kaut vai minimālu.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Protams, ka ir atšķirība. Ja skaņā nedzirdi, tad tas vēl nav rādītājs. Liela daļa mājas apstākļos nekādu atšķirību nejutīs. Tomēr navajadzētu starp skandu un pastiprinātāju vilkt elektrīvas vadus. Ļoti vēlams izvēlēties kaut vai pašus lētākos, bet tomēr audiovadus. Pie tam jaudai un attālumam atbilstošā diametrā. Nav viņi neko dārgi, bet tur ir salāgota pretestība, kas lieki neslogos gala pastiprinātāju.

pirms 12 gadiem  

Unknown Man, pirms 12 gadiem :

Audio vadiem pretestība nav salāgota. Tur iet uz tādu variantu ka jo mazāka pretestība jo labāk, tādējādi var stiept garājus vadus bez nekādiem zudumiem. Par pretestības salāgošanu ja runā, tad tas attiecas tikai uz pašu tumbu un pastiprinātāja pretestībām. Vadiem tur mazs sakars. Varbūt sajauci pretestību ar jaudu (resnumu).

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Unknown Man

+2218

 
Tas ir atkarīgs no pašas aparatūras kvalitātes. Ja lētā gala aparatūra, tad nav nekādas jēgas pirkt dārgus un kvalitatīvus vadus, pietiks ar lētiem parastajiem audio. Elektrības vadus gan nevajadzētu likt, jo tie tur nav paradzēti, kaut gan kādam bombaxam vai vienkāršam radio var arī tos likt. Bet ja nopietni ar audio aparatūru nodarbojās un ir super skaņas kvalitāte, ieliekot lētos vadus atšķirību varēs manīt. Lētie vadi mēdz pēc kāda laika apsūbēt un rada nevajadzīgus krakšķus. Pie tam jāpiemēro pareizais vada resnums un garums un pretestība jo mazāka jo labāk.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
bez trokšņiem, svešu skaņu inducēšanos no netāliem elektroaparātiem neekranētos vados iespējamas arī tādas problēmas kā vadu lūšana, izolācijas bojājumi, mitruma piekūšana. Tie dārgie vadi ir būtiski koncertos u.tml.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.