Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārtiņš

+33

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4677 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Skaļas mūzikas likšana ar pastiprinātājām, lai skan pa visu pagalmu, ir pastāvīga trokšņošana, kas ir administratīvi sodāma darbība jebkurā diennakts laikā. Ja jums ir paredzēta ballīte, visticamāk, ka neviens kaimiņš īpaši nesūdzēsies, ja tas notiks vienu reizi mēnesī, bet, ja tumbas uzliksiet uz palodzes un ieslēgsiet visā skaļumā cauru dienu liekot visu apkārtējo māju dzīvokļu īpašniekiem klausīties jūsu izvēlēto mūziku, tad kāds noteikti izsauks pašvaldības policiju, un saņemsiet administratīvo sodu un jums tiks laipni palūgts tā vairs nedarīt.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Troksņot var visu laiku... tikai netraucē citu mieru.

pirms 9 gadiem  

Mārtiņš , pirms 9 gadiem :

Tāds asprātis..
Mēs abi zinām, ka pa dienu es drīkstu traucēt citu mieru, tikai līdz cikiem..?

JanKa, pirms 9 gadiem :

Nekādu asprātību. Vari trokšnot dienā, naktī, no rīta un vakarā bet netraucējot.
Lūdzu Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumi, punkts 4.1. http://likumi.lv/doc.php?id=160837#p4

JanKa, pirms 9 gadiem :

Ja dzīvo citur, tad jāmeklē konkrētās pašvaldības saistošie noteikumi. Bet tiem vajadzētu būt diezgan līdzīgiem.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vispirms jau tas ir jāpierāda,ka ir notikusi trokšņošana,jeb jāizmēra decibeli,ja nemaldos.Nevarēs tā uzreiz pazvanīt policijai,un teikt ka man nepatīk ka mans kaimiņš taisa remontu un trokšņo,pie tam dienas laikā.Tāpēc tas viss parasti arī beidzas ar brīdinājuma izteikšanu,jo nav pierādījumu.

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Var gan, decibelus mēra tikai saņemot sūdzības par pastāvīgu trokšņu objektiem, kam ir izsniegtas atļaujas trokšņot, piemēram, nakts klubiem, kafejnīcām, rūpnīcām, utt. Ja decibeli ir pārsniegti, tad pienākas administratīvais sods + ir jāveic darbības, lai tas neatkārtotos, skaņas izolācija, iekārtu modernizēšana, utt.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 9 gadiem :

Nu ne vienmēr tas līdzēs.Ja apkārtējo māju iedzīvotājiem nepatiks,nelīdzēs nekādas pārbūves vai skaņu izolācijas.Spilgts piemērs ir mūspusē,kur bija gatavi veikt visu nepieciešamo,lai netraucētu tuvumā dzīvojošajiem.Nekas nelīdzēja,savāca parakstus,un ar to kroga liktenis bija izlemts.Jo ne jau tie decibeli ir tie kaitinošie,galvenais traucējošais jau būs bardaks kas notiks ārpus kroga telpas,skaļa uzvedība,kautiņi...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.